Hyppää sisältöön

Kaunis bikiniraja ilman, että iho ärtyy

3 hellävaraista ja tehokasta keinoa

Nainen pinkissä paidassa nojaa kylpyhuoneen seinään pitäen paidan helmasta kiinni.

Kaunis bikiniraja ilman, että iho ärtyy

3 hellävaraista ja tehokasta keinoa

Intiimialueen ihon puhdistuksessa ja ihokarvojen poistossa tärkeintä on hellävaraisuus. Kosmetologi Anne Sario Berneriltä kertoo, miten onnistut.

Punaisia, kutisevia näppylöitä ja puolittain katkenneita ihokarvoja. Tämä on voi olla intiimialueen ihokarvojen poiston lopputulos, vaikka toiveena olisi jotain ihan muuta.

Pulma on tuttu myös Bernerin SKY-kosmetologi Anne Sariolle, jolla on vuosikymmenten kokemus kuluttajien neuvonnasta kosmetiikassa ja hygieniassa.

– Intiimialueella kasvava karva on karheaa, ja karvatupet tulehtuvat ja ärtyvät helposti. Alueen iho on ohutta ja liian kovakourainen leikkaus voi ärsyttää sitä, Sario sanoo.

– Karvojen poiston jälkeen iho saattaa vielä hiota ja hiertyä pikkuhousun alla, jolloin iho ärtyy entisestään.

Näillä kosmetologi Anne Sarion neuvoilla saat siistittyä bikinialueen ihon hellävaraisesti ja tehokkaasti.

1. Valitse oikeat aineet

Intiimialueen ihokarvojen poisto onnistuu helpommin, jos karvaa on pehmitetty etukäteen. Käy siis ennen sheivausta saunassa, painele aluetta lämpimällä, kostealla pyyhkeellä tai huuhdo sitä lämpimällä vedellä. Pese iho hellävaraisella pesuaineella tai -vaahdolla, joka ei ärsytä sitä, ja huuhtele hyvin.

Levitä sen jälkeen alueelle joko sheivaukseen tarkoitettua vaahtoa tai pesuainetta.

– Jos ihokarvoja on paljon ja ne ovat paksuja, sheivausvaahto voi toimia. Monille riittää kuitenkin lempeämpi pesuaine tai -vaahto, Anne Sario sanoo.

2. Leikkaa terävällä ja puhtaalla

Jos ihokarvat ovat päässet kasvamaan pitkiksi, leikkaa ensin pituudet pois vaikkapa kynsisaksilla. Näin pitkät karvat eivät jää jumiin sheivauksessa käytettävän terän väliin ja tuki sitä.

Sheivauksessa välineet ratkaisevat. Unohda siis vanhat tylsyneet ja epäpuhtaat varsiterät, ja valitse tehtävään mahdollisimman uusi ja laadukas terä. Itse sheivauksessakin avainsana on lempeys.

– Älä paina lainkaan vaan anna varsiterän vain liikkua kevyesti iholla, Anne Sario neuvoo.

Oikea tekniikka on tärkeä: toinen käsi vetää ihon kireälle ja toinen ajaa varsiterällä karvat pois. Näin terä leikkaa karvan juuri oikeassa asennossa, ja se leikkaantuu paremmin.

Toisilla ihokarvat lähtevät heti pois, toiset joutuvat käyttämään terää iholla useampaan kertaan.

– Ajo kannattaa tehdä moneen suuntaan eli ensin ihokarvojen vastaisesti, sitten niiden suuntaisesti ja viimeiseksi poikittain.

Ajelun jälkeen iho huuhdellaan lämpimällä vedellä, jotta se rauhoittuu, ja lopuksi kylmällä vedellä, jotta ihohuokoset supistuvat.

3. Viimeistele voiteella

Karvojen poiston jälkeen iholle levitetään suojaava voide, joka estää ärtymistä. Voidetta kannattaa käyttää säännöllisesti karvojen poiston jälkeenkin.

– Näin voi ehkäistä näppylöitä. Iho pysyy pehmeänä eivätkä karvat lähde kasvamaan sisäänpäin, Sario sanoo.

LV-intiimituotteet hoitavat hellästi ja tehokkaasti

Suomalaisen LV-sarjan uutuudet täyteläinen LV Intiimipesuvaahto ja LV Intiimivoide on suunniteltu hellään intiimialueen hoitoon.

Tavallisesti suihkusaippuoissa on paljon peseviä aineita, minkä vuoksi ne saattavat ärsyttää ja kuivattaa intiimialueen herkkää ihoa. Suihkusaippuoiden pH on yleensä myös korkeampi kuin intiimialueen luonnollinen pH.

LV-intiimituotteissa on alhainen, ihon hyvinvointia tukeva pH. Tuotteet sisältävät myös kosteuttavaa glyserolia ja maitohappoa.

– Kätevän pumppumekanismin ansiosta LV Intiimipesuvaahdossa on myös vähemmän peseviä aineita, jolloin se on iholle hellävaraisempi, tuotekehityskemisti Laura Martikainen Berneriltä sanoo.

– Kosteuttava LV Intiimivoide puolestaan sisältää prebioottia, joka edistää iholla hyvien mikrobien olosuhteita ja auttaa näin ihoa voimaan hyvin.

Hajusteettomina ja väriaineettomina LV-sarjan tuotteet sopivat hyvin herkälle iholle.

Hakutulokset