Hyppää sisältöön

Mitä sertifikaatit kertovat LV Eco -sarjan tuotteista?

lv_eco_tuotteet

Mitä sertifikaatit kertovat LV Eco -sarjan tuotteista?

LV Eco Color Pyykinpesuneste sekä LV Eco Käsitiskiaine ovat Suomen sertifioidummat pyykin- ja astianpesuaineet, mutta mitä se tarkoittaa? Tuotepäällikkö Daniela Berner-Ax kertoo, mikä sertifikaattien merkitys on ja miksi ne kannattaa tuntea.

LV:n Eco-sarjan pyykinpesunesteen ja käsitiskiaineen pakkauksissa on neljä sertifikaattimerkkiä: Joutsenmerkki, Ecocert-sertifikaatti, Vegan-kukkamerkki ja Allergiatunnus. Vaikka sertifikaatit tunnetaan ja niihin luotetaan, ei niitä välttämättä tunneta sen tarkemmin: mitä merkit pakkauksessa itse asiassa kertovat tuotteesta?

– Pohjoismainen Joutsenmerkki vaatii sertifioiduilta tuotteiltaan kestävien ja uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä. Ranskalainen Ecocert-sertifikaatti puolestaan edellyttää, että tuote on valmistettu vähintään 95-prosenttisesti luonnollista alkuperää olevista ainesosista. Vegan-kukkamerkki takaa, ettei tuotteissa ole käytetty eläinperäisiä ainesosia. Allergiatunnus pitää huolen, että tuotteessa ei ole allergisoivia ainesosia, LV:n tuotepäällikkö Daniela Berner-Ax kertoo.

Sertifikaatti on merkki siitä, että puolueeton taho on arvioinut tuotteen ja todennut sen täyttävän kyseiselle tuoteryhmälle asetetut vaatimukset – kriteerit ovat lakeja ja asetuksia tiukemmat. Sertifikaattien kriteerit kehittyvät jatkuvasti, joten myös tuotteet arvioidaan uudestaan päivitettyjen vaatimusten mukaan.

Tuotteiden valmistus, raaka-aineet ja pakkausmateriaalit kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän. Sertifikaatit ovat yksinkertainen ja puolueeton tapa selvittää, miten tuotteiden raaka-aineet on hankittu ja millaisia arvoja niiden tuotannossa noudatetaan. Eco-sarjamme vahva sertifiointi on osoitus siitä, että olemme sitoutuneet vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen tuotteiden koko elinkaaren ajan, Daniela Berner-Ax sanoo.

Miten LV Eco -sarja täyttää eri sertifikaattien kriteerit?

– LV Eco Pyykinpesunesteen raaka-aineista 96,1 prosenttia ja LV Eco Käsitiskiaineen raaka-aineista 98,7 prosenttia on peräisin luonnosta. Tavoittelemme niiden valmistuksessa pienintä mahdollista ympäristökuormitusta. Tuotteet valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla ja niiden  pakkaukset ovat kierrätysmateriaalia.

Pesuaineisiin ei ole lisätty väriaineita tai keinotekoisia hajusteita ja olemme kehittäneet ne yhdessä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.

Miksi LV:n Eco-sarjan tuotteilla on niin monta sertifikaattia?

– Vastaamme suomalaisten kasvavaan haluun kuluttaa kestäviä arvoja kunnioittavasti. Ympäristöystävällisyyden merkitys kulutuksessa korostuu tulevaisuudessa entisestään – me LV:llä haluamme panostaa tuotteidemme ekologisuuteen ja vastuullisuuteen. Kaikki Eco-sarjamme sertifikaatit ovat luotettavia ja puolueettomia.

Vastuullisuus voi olla pieni, arkinen teko: oikeilla pesuainevalinnoilla jokainen voi vähentää oman kemikaalikuormansa määrää.

Miten sertifikaatteja haetaan ja miten sertifiointiprosessi etenee?

Jokaista sertifikaattia haetaan erikseen, sillä niiden kriteerivaatimukset eroavat toisistaan. Kun esimerkiksi haimme Joutsenmerkkiä Eco-sarjamme tuotteille, selvitimme täyttääkö tuotteemme juuri Joutsenmerkille määritellyt kriteerit. Perehdyimme myös merkin hyötyihin ja maksuihin, sillä sertifikaatit ovat maksullisia. Prosessi kesti muutaman kuukauden.

Sertifikaatit eivät ole myöskään ikuisia. Esimerkiksi Joutsenmerkin kriteereitä tiukennetaan 3–5 vuoden välein, jolloin tuotteemme arvioidaan aina uudestaan. Kriteereitä tarkistetaan muun muassa uuden ympäristötiedon, tekniikan kehityksen sekä markkinatilanteen mukaisesti.

LV:n Eco-sarjan sertifikaatit:

Joutsenmerkki

Logo. Ympäristömerkki (joutsenmerkki)

  • Tutkimusten mukaan 93 prosenttia suomalaisista tunnistaa Joutsenmerkin. Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkintä esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1989.
  • Vapaaehtoisen yhteispohjoismaisen ympäristömerkinnän tavoitteena on vähentää päivittäisen kulutuksen ympäristökuormitusta. Tiukkojen ilmasto- ja ympäristövaatimusten lisäksi tuotteissa ja palveluissa on toiminnallisia ja laadullisia vaatimuksia.
  • Käsiastianpesuaine täyttää tiukat ympäristölle haitallisten aineiden vaatimukset, esimerkiksi ainesosien myrkyllisyydestä ja terveydelle haitallisten kemikaalien vaatimuksista.
  • Joutsenmerkin myöntää Ympäristömerkintä Suomi Oy.

Ecocert 

Eco cert logo

  • Ranskalainen ja maailmalla hyvin tunnettu ympäristömerkki painottaa tuotantoprosessien ympäristöystävällisyyttä ja vastuullista hankintaa. 2000-luvun alkupuolelta lähtien Ecocert on kasvanut yhdeksi maailman suurimmaksi ekologisten tuotteiden sertifioijaksi.
  • Pesuaineilta edellytetään, ettei tuotteissa ole vaarallisia kemikaaleja ja 95 prosenttia tuotteen raaka-aineista on luonnonmukaisia. Tuotteet ei eivät saa myöskään sisältää muun muassa parabeeneja, silikoneja, parfyymejä ja synteettisiä väriaineita.

Vegan-kukkamerkki

Vegan sertifikaatti

  • Englantilainen Vegan-kukkamerkki myönnettiin ensimmäisille tuotteille 1990.
  • Merkki tarkoittaa, että tuotteessa ei ole eläinperäisiä raaka-aineita eikä tuotetta ole testattu eläimillä. Tuote on valmistettu eettisesti eläimiä kunnioittaen.

Allergiatunnus

Tunnus tekstilllä Yhteystyössä Allergia-. iho- ja astmaliiton kanssa

  • 1990-luvulta lähtien myönnetty Allergiatunnus on merkki siitä, että tuote tai palvelu ei yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta tuoksuherkkyysoireita tai muita allergia- ja astmareaktioita.
  • Tunnuksen myöntäminen perustuu puolueettomiin tutkimuksiin ja sen myöntää Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry.
Hakutulokset