Skip to content

LV:s starkt certifierade produkter för hållbar utveckling för tvätt och diskning

Kuvituskuva. Astian- ja pyykinpesunesteiden pullot vihreiden pyyhkeiden edessä.

LV:s starkt certifierade produkter för hållbar utveckling för tvätt och diskning

Enligt undersökningar ökar finländarnas vilja att konsumera i enlighet med egna värderingar. För att svara på efterfrågan är vi de första att lansera starkt certifierade produkter för hållbar utveckling för tvätt och diskning.

Till LV:s nya serie hör LV Eco Color Flytande tvättmedel samt LV Eco Diskmedel.

Produkterna har beviljats fyra certifikat: Svanenmärket, Ecocert-certifikatet, Vegan-standarden samt Allergimärket. Så här starkt certifierade tvätt- och diskmedel finns inte ännu på den finländska marknaden.

– Vi får ständigt frågor av konsumenterna om produkternas råvaror, förpackningsmaterial och framställning, säger produktchef Daniela Berner-Ax.

– Certifikaten är ett enkelt och neutralt sätt för konsumenten att ta reda på hur produktens råvaror skaffas och hur produktionen går till.

96,1 procent av råvarorna i LV Eco Flytande tvättmedel och 98,7 procent av råvarorna i LV Eco Diskmedel har naturligt ursprung. Vid framställningen av nya produkter strävar man efter en så liten miljöbelastning som möjligt, och produkterna framställs genom att använda hundraprocentigt förnybar energi.

De nya produkterna, såsom även andra produkter i LV-serien, är oparfymerade och färgfria.

– I LV:s produkter används inga parfymer eller färgämnen, så de passar särskilt bra för känslig hud och barnfamiljer samt till exempel personer som vill minska sin egen kemikaliebelastning, Berner-Ax.

Produkterna säljs i välutrustade dagligvarubutiker.

Sökresultat