Hyppää sisältöön

LV Oat. Ole sinä. Luonnostasi kaunis.

Uusi LV Oat -tuotesarja ihosi hyvinvointiin yhdistää kemian pisaraan luonnon omaa supervoimaa, kauraa. Kaikki LV Oat -tuotteiden kaura on kotimaista ja peräisin elintarviketeollisuuden sivuvirrasta. Tuotteet ovat vegaanisia ja vastuullisesti tuotettuja eikä niitä ole testattu eläimillä.

 

Uudet kierrätettävät pakkaukset ovat tuoteturvalliset ja kierrätysmuovista valmistetut! Kiertotaloutta siis, alusta loppuun.

Tutustu tuotteisiin

LV Oat -tuotteiden neljä ominaisuutta on kehitetty tukemaan kasvojesi ihosi hyvinvointia.

LV Oat Oil
Kotimainen kauraöljy

Kotimainen kauraöljy kosteuttaa, ravitsee ja rauhoittaa


Optimoitu pH

Optimoitu pH suojaa ihoa bakteereilta ja saasteilta

Prebiootit

Prebiootit vahvistavat ihon omaa mikrobiomia


Hajusteeton ja väriaineeton

Hajusteeton ja väriaineeton – sopii myös herkälle iholle

Kotimainen kauraöljy

Kun iho voi hyvin, sen pinta toimii eräänlaisena muurina, joka suojaa ihon alempia kerroksia erilaisilta ulkoisilta ärsytystekijöiltä ja ehkäisee kosteuden haihtumista ihosta. Muuri koostuu kuolleista ihosoluista ja rasva-aineista, joista tärkeimpiä ovat seramidit. Seramidien tuotanto kuitenkin vähenee iän myötä.

Fazer Aurora oil TM -kauraöljy sisältää runsaasti ihon hyvinvoinnille välttämättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja, kuten E-vitamiinia. Se hoitaa ja rauhoittaa herkkää, ikääntynyttä ja vaurioitunutta ihoa ehkäisemällä kosteuden haihtumista ja vahvistamalla ihon vastustuskykyä.

Hyödyt:

 • Kosteuttaa, pehmittää ja rauhoittaa ihoa
 • Vahvistaa ihon luonnollista suojamuuria ja parantaa siten ihon vastustuskykyä
 • Auttaa ihoa korjaamaan UV-säteiden ja ilman epäpuhtauksien aiheuttamia vaurioita ihossa
 • Imeytyy nopeasti ihoon, eikä jätä iholle rasvaista tunnetta
 • Ei tuki huokosia

LV-oat-oil

Ihon toiminnalle optimaalinen pH-arvo

Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että hyvinvoivan ihon perusta ihotyypistä riippumatta on kevyesti hapan pH, 4.5–5.5. Ihanteellinen pH-arvo varmistaa ihon luonnollisen suojamuurin toiminnan – silloin se suojaa ihoa bakteereilta, ilmansaasteilta ja myrkyllisiltä pienhiukkasilta, mutta sitoo allensa kosteutta ja lipidejä.

Epätasapaino pH-arvossa saattaa ilmetä kuivina läikkinä ihossa, tukkeutuneina huokosina, ihottumana, ihon punoituksena tai rasvaisuutena.

Hyödyt

 • Saa ihon näyttämään terveeltä, 
raikkaalta ja nuorekkaalta
 • Tukee ihosolujen uusiutumista
 • Sitoo ihoon kosteutta
 • Ylläpitää ihon kiinteyttä
 • Ehkäisee haitallisten mikrobien ihoa vaurioittavia vaikutuksia
 • Tehostaa ihonhoitotuotteiden vaikuttavien aineiden toimintaa

Prebiootit

LV Oat -tuotteet sisältävät prebiootteja, jotka ovat ravintoa probiooteille eli hyville bakteereille. Probiootit pitävät kehomme tasapainossa niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.

Ihon pintaa asuttavat lukuisat pieneliöt eli mikrobit – bakteerit, virukset ja sienet, joita kutsutaan ihon normaalikasvustoksi. Mikrobien ja niiden sisältämien geenien kokonaisuutta kutsutaan mikrobiomiksi, jonka voidaankin ajatella olevan ihmisen ulkoinen perintöaines: sen tehtävä on kytkeä ympäristön vaikutukset elimistön puolustusjärjestelmään.

Jokainen iho tarvitsee tasapainoisen mikrobiomin. Erityisen tärkeä se on kuitenkin ihoille, joiden luonnollinen suojamuuri on heikentynyt, akneen taipuvaisille ihoille ja herkälle iholle. Jos iho ei tunnu yhtä raikkaalta ja terveeltä kuin ennen, saattaa syynä olla epätasapaino mikrobiomissa.

Käyttämämme prebiootit on tuotettu entsymaattisesti sokereista.

Tasapainoinen mikrobiomi

 • pitää ihon pinnan eli sen ensimmäisen puolustusmekanismin vahvana, tasapainoisena ja nuorekkaan näköisenä
 • vähentää tekijöitä, jotka aiheuttavat ihon punoitusta ja kuivumista ja ihon suojamuurin heikkenemistä
 • ehkäisee ikääntymisen merkkien muodostumista
  ja ylläpitää ihon pinnan tasapainoista, tervettä mikrobiomia

Ei väriaineita eikä keinotekoisia tai luonnollisia hajusteita

Laajat tutkimukset osoittavat tuoksujen, joko luonnollisten tai synteettisten, olevan yksi yleisimmistä ihoa herkistävistä tai muita negatiivisia reaktioita aiheuttavista tekijöistä. Tämä ei päde vain herkkään tai herkästi punoittavaan ihoon, vaan kaikkiin ihotyyppeihin.

Hajusteettomaan tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita (INCI: Fragrance) tai niihin on valittu raaka-aineita, jotka ovat ominaishajusteettomia. Tuote saattaa kuitenkin tuoksua johtuen sen sisältämän raaka-aineen ominaistuoksusta. American Academy of Dermatologyn (AAD, Amerikan ihotautilääkäreiden yhdistys) mukaan tuoksut ovatkin yksi eniten ihoreaktioita aiheuttavia tekijöitä ja johtavat peräti 5,7 miljoonaan lääkärikäyntiin vuodessa.

Useimmat tuoksuaineet luovuttavat tuoksua haihduttamalla. Vaikka kyseessä on luonnollinen reaktio, se aiheuttaa miltei aina ihossa herkistymistä. Iho osaa peittää hyvin itseensä kohdistuvat ärsytykset, eikä tuoksureaktion aiheuttamat vauriot ole aina havaittavissa ihon pinnassa, mikä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niitä syntyisi päivittäin. Lyhyellä aikavälillä vauriot ovat vähäisiä, mutta pitkällä suurempia, kuten esimerkiksi auringonvalon aiheuttamat vahingot.

Suomen Allergia-, iho- ja astmaliiton teettämän tutkimuksen mukaan 20–40 % suomalaisista kokee elämänsä aikana tuoksuyliherkkyyttä. Oireita aiheuttavat useimmiten mm. haju- ja partavedet, hiuslakat, voimakkaasti tuoksuvat kukat ja home. Julkinen liikenne, ravintolat, baarit ja teatterit nimettiin paikoiksi, joissa vähintään joka kymmenes tuoksuherkkä saa lähes aina oireita. Tavallisimmat tuoksujen aiheuttamat oireet olivat nuha, päänsärky ja silmäoireet.

Tuoksu voi pahentaa tai aiheuttaa seuraavia ongelmia ihossa:

 • Akne
 • Ihottuma
 • Kutina
 • Ihon herkistyminen
 • Rosacea eli nk. ruusufinni
 • Psoriasis
 • Punertavat läiskät
 • Pigmenttiläiskät
 • Arvet

Muut LV Oat -tuoteperheen vaikuttavat aineet

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on molekyyli, joka pystyy sitomaan itseensä nestettä yli 10 kertaa oman painonsa verran. Sen tehtävä ihossa on pitää yllä oikeaa kosteustasapainoa ja tehostaa ihon solutoimintaa. LV Oat -tuotteiden hyaluronihappo tuotetaan uusiutuvista raaka-aineista vehnästä ja sokerijuurikkaasta.

E-vitamiini

E-vitamiini toimii antioksidanttina ja ehkäisee siten haitallisia hapettumisilmiöitä, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemista. Lisäksi E-vitamiini aktivoi ihon solutoimintaa ja vaikuttaa sen kiinteyteen ja kosteuteen.

SPF eli suojakerroin

Voiteessa ilmoitettu SPF eli suojakerroin kertoo, kuinka pitkään tuote suojaa ihoa UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta suojaamattomaan ihoon verrattuna. Jos iho kestää UV-säteitä vaurioitumatta 10 minuuttia, tarjoaa SPF 20 iholle suojan reiluksi kolmeksi tunniksi.

Glyseroli

Glyseroli on kolmiarvoinen alkoholi, jota syntyy sokerin alkoholikäymisessä. Väritöntä ja makeaa nestettä käytetään kosmetiikassa sitomaan ihoon vettä ja ehkäisemään sen haihtumista.

Karitevoita (Shea butter)

Karitevoita saadaan afrikkalaisen voipuun pähkinöistä puristamalla. Karitevoi sisältää välttämättömiä rasvahappoja, A- ja E-vitamiineja, fytosteroleja ja öljyjen saippuoitumattomia osia. Karitevoi elvyttää ihoa, aktivoi sen toimintoja ja suojaa sitä ulkopuolisilta haittatekijöiltä. LV Oat -tuotteissa käytetty karitevoi tuotetaan vastuullisesti Länsi-Afrikassa.

LV Oat -tuotteet

LV Oat Soft day cream SPF 20

Pehmeän ja miellyttävän tuntuinen päivävoide, jonka sisältämät kauraöljy ja hyaluronihappo kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Voiteen sisältämä aurinkosuojakerroin SPF 20 suojaa ihoa UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta, kuten palamiselta ja ennenaikaiselta vanhenemiselta. Prebiootti ylläpitää ihon tasapainoista mikrobiomia ja vahvistaa siten ihon vastustuskykyä ulkopuolisille ärsykkeille. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja ehkäisee haitallisten hapettumisilmiöiden ihoa ennenaikaisesti vanhentavia vaikutuksia. Voide imeytyy nopeasti ihoon.

Päivävoiteen pH 5,5.

Käyttö:
Lämmitä pieni määrä voidetta kämmenten välissä ja hiero ihoon kevein liikkein silmänympärysihoa välttäen. Levitä voidetta kasvojen ihon lisäksi myös kaulalle ja dekolteelle.

REGENERATING_NIGHT_CREAM_50ML

LV Oat Regenarating night cream

Miellyttävän täyteläisen ja pehmeän tuntuinen yövoide, jonka sisältämät kauraöljy ja hyaluronihappo kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Voiteen sisältämä tehokas antioksidantti tukee ihon omaa vaurioita korjaavaa vaikutusta yön aikana. Prebiootti ylläpitää ihon tasapainoista mikrobiomia ja vahvistaa siten ihon vastustuskykyä ulkopuolisille ärsykkeille. Voide imeytyy nopeasti ihoon.

Yövoiteen pH 6,5, joka ei ärsytä silmiä.

Käyttö:
Yövoiteena: Lämmitä pieni määrä voidetta kämmenten välissä ja hiero ihoon kevein liikkein silmänympärysihoa välttäen. Levitä voidetta kasvojen ihon lisäksi myös kaulalle ja dekolteelle.

Naamiona: Levitä runsas kerros voidetta kasvojen, kaulan ja dekolteen iholle. Anna vaikuttaa 10–15 minuutin ajan ja pyyhi imeytymätön naamio kasvoilta kasvopaperilla. Voit halutessasi jättää naamion vaikuttamaan iholle yön ajaksi.

LV Oat Moisturizing serum water

Kevyen tuntuinen, ihoon nopeasti imeytyvä emulsiomainen seerumivesi, jonka sisältämät kauraöljy ja hyaluronihappo kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Seerumiveden sisältämä prebiootti ylläpitää ihon tasapainoista mikrobiomia ja vahvistaa siten ihon vastustuskykyä ulkopuolisille ärsykkeille. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja ehkäisee haitallisten hapettumisilmiöiden ihoa ennenaikaisesti vanhentavia vaikutuksia.

Seerumiveden pH 5,5.

Käyttö: 
Lämmitä pieni määrä seerumivettä kämmenten välissä ja hiero kevein liikkein ihoon. Levitä seerumivettä myös silmänympärysiholle sekä kaulalle ja dekolteelle. Mikäli iho tuntuu tarvitsevan lisäkosteutusta, voit lisätä seerumivettä päivän mittaan.

Kevyt, emulsiomainen seerumivesi saattaa kesäisin riittää yksinään meikinalusvoiteeksi hieman rasvaisemmalla iholla. Muista kuitenkin suojata iho UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta aurinkovoiteella.

MOISTURIZING_SERUM_WATER

GENTLE_CLEANSING_MILK_250M

LV Oat Gentle cleansing milk

Miellyttävän tuntuinen, hellävarainen ja tehokas puhdistus- ja meikinpoistomaito kuivalle ja herkälle iholle. Puhdistumaidon sisältämä prebiootti tasapainottaa ihoa ja auttaa sitä palautumaan pesun jälkeen. Puhdistusmaidon sisältämät kauraöljy, hyaluronihappo ja glyseroli kosteuttavat ihoa.

Puhdistusemulsion pH 6,5.

Käyttö:
Levitä puhdistusmaito joko kuivalle tai kostutetulle iholle. Hiero puhdistusmaitoa iholla hetken ajan kevein, pyörivin liikkein ja pyyhi pois kasvopaperilla tai vanulapulla. Puhdistusmaitoa voi laittaa myös suoraan vanulapulle. Halutessasi voit huuhdella ihon lopuksi vedellä. Levitä iholle puhdistusmaidon jälkeen seerumivesi. Puhdistusmaito sopii sekä vesiliukoisen että vedenkestävän silmämeikin poistamiseen.

LV Oat Rich body cream

Miellyttävän pehmeän ja täyteläisen tuntuinen vartalovoide, jonka sisältämät kauraöljy, hyaluronihappo ja glyseroli kosteuttavat vartalon ihoa tehokkaasti. Voiteen sisältämä prebiootti ylläpitää ihon tasapainoista mikrobiomia ja vahvistaa siten ihon vastustuskykyä ulkopuolisille ärsykkeille. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja ehkäisee haitallisten hapettumisilmiöiden ihoa ennenaikaisesti vanhentavia vaikutuksia. Vaikka vartalovoide tuntuu täyteläiseltä, se imeytyy nopeasti eikä jätä iholle rasvaista tunnetta.

Vartalovoiteen pH 5,0.

Käyttö:
Lämmitä vartalovoidetta kämmenten välissä ja levitä vartalon iholle. Käsittele erityisen huolellisesti kyynärpäät, polvet ja kantapäät.

RICH_BODY_CREAM_200ML

CARING_BODY_WASH_250ML

LV Oat Caring body wash

Pehmeästi vaahtoava, hellävarainen ja hoitava pesuneste kuivalle ja herkälle iholle. Kosteuttava pesuneste sisältää kauraöljyä ja hyaluronihappoa. Prebiootti auttaa ihoa palautumaan pesun jälkeen ja tasapainottaa ihoa. Iho tuntuu pesun jälkeen pehmeältä ja joustavalta.

Pesunesteen pH 5,0.

Käyttö:
Hiero pesunestettä kostutetulle iholle ja huuhtele.

LV Oat Balancing hand cream

Miellyttävän pehmeän tuntuinen käsivoide, jonka sisältämät kauraöljy, hyaluronihappo ja karitevoi kosteuttavat ja hoitavat käsien ihoa tehokkaasti. Voiteen sisältämä prebiootti tasapainottaa käsien ihon normaalia mikrobistoa ja tukee käsien ihon hyvinvointia. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja ehkäisee haitallisten hapettumisilmiöiden ihoa ennenaikaisesti vanhentavia vaikutuksia.

Käsivoiteen pH 6,5.

Käyttö: 

Hiero käsivoidetta käsien ihoon ja kynsinauhoihin päivittäin ja aina käsienpesun jälkeen. Voit käyttää käsivoidetta myös käsinaamiona. Levitä silloin paksu kerros voidetta käsiin ja anna vaikuttaa puuvillakäsineiden alla yön ajan.

BALANCING_HAND_CREAM_100M

Hakutulokset