Hyppää sisältöön

Usein kysytyt
kysymykset

Missä LV-tuotteet valmistetaan?

Suurin osa LV:n hygienian hoitoon tarkoitetuista tuotteista eli ihon-, vartalon- ja hiustenpesu sekä -hoitotuotteista valmistetaan Suomessa Bernerin Heinäveden-tehtaalla. Kaikissa Suomessa valmistetuissa LV-tuotteissa on Avainlippu-merkki. Valmistusmaa löytyy verkkosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

Ovatko LV-tuotteet vegaanisia?

LV-tuotteet ovat vegaanisia pois lukien LV huuhteluaineet.

Mitä tarkoittaa biohajoavien LV-tuotteiden biohajoavuus?

LV-ihon- ja hiustenhoitotuotteissa on tällä hetkellä kolme biohajoavaa tuotetta: LV Biohajoava nestesaippua, LV vaahtonestesaippua käsille ja LV Biohajoava suihkusaippua.

Biohajoavissa tuotteissamme käytetyt raaka-aineet hajoavat maaperään, eli niistä jää mahdollisimman vähän jäämiä ympäristöön. Tuotteiden raaka-aineet ovat läpäisseet OECD 301 -biohajoavuustestin.

Miten LV-tuotteiden pakkaukset kierrätetään?

Suurin osa LV:n ihon- ja hiustenhoitotuotteiden pakkauksista on PE-, PET- ja PP-muovia, jotka voi laittaa muovinkeräykseen. Verkkosivujen tuoteosiosta löytyy jokaisen tuotteen kohdalta kyseisen tuotteen kierrätysohje.

Testataanko LV-tuotteita tai raaka-aineita eläimillä?

Valmiita LV-kosmetiikkatuotteita ei ole koskaan testattu eläimillä. Kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi tehtävät eläinkokeet on kielletty EU:ssa maaliskuusta 2013. Emme osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi. Käytämme tuotteissamme ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön mukaisia.

Mitä LV-tuotteiden hajusteettomuus ja väriaineettomuus tarkoittaa?

LV-tuotteisiin ei ole lisätty hajusteita eikä väriaineita. Koska LV tuotteissa ei ole lisättyjä hajusteita, tulee osassa tuotteita raaka-aineen tuoksu voimakkaammin esiin kuin tuotteessa, jossa on käytetty hajusteita. Aurinkosuojakertoimen sisältävät tuotteet ovat raaka-aineesta johtuen kellertäviä.

Onko LV aurinkovoiteissa fysikaalinen vai kemiallinen suoja?

LV tuotteissa on kemiallinen suoja. Käytämme Allergia ja Astmaliiton hyväksymiä UV-suoja-aineita. 

Sisältävätkö LV tuotteet palmuöljyä ja onko käyttämämme öljy sertifikoitua?

Palmuöljyä käytetään yleisesti kosmetiikan raaka-aineiden valmistuksessa. LV-tuotteissa ei käytetä palmuöljyä raaka-aineena sellaisenaan, mutta lähes kaikki LV-tuotteet sisältävät jonkin verran palmuöljystä johdettuja raaka-aineita. Ostamme kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseneksi kuuluvalta raaka-aineen toimittajalta. RSPO kehittää periaatteita kestävälle palmuöljytuotannolle.

Tavoitteenamme on, että vuonna 2022 kaikissa Bernerin Heinäveden tehtailla valmistettavissa tuotteissa   käytetyt palmuöljypohjaiset raaka-aineet olisivat 100 prosenttisesti RSPO Mass Balance -sertifioitua tai vastaavaa laatua.

Tehoaako LV Käsidesinfiointigeeli noron lisäksi myös koronavirukseen?

Norovirus on haasteellinen torjuttavaksi. Kun teho sitä vastaan on todennettu, tuotteella on tehoa myös monia ei-niin-haastavia viruksia vastaan, etenkin lipidivaipallisia viruksia kuten koronaa vastaan. LV Käsidesinfiointigeeli sisältää 74 paino-% alkoholia.

Miksi LV Biohajoava Saippua roiskuu?

LV Biohajoava Nestesaippua on aitoa saippuaa, jolle on ominaista se, että viimeinen pisara kuivahtaa pumpun nokkaan ja pumppu jakaa saippuaa väärään suuntaan. Markkinoilla ei ole toista nestesaippuaa, joka olisi aitoa saippuaa ja tämä tuo omat haasteensa täysin roiskimattoman pumpun löytämiselle. Roiskumisen voi ennaltaehkäistä poistamalla pumpun suulle kuivahtaneen saippuapisaran ennen pumpun painamista.

Miten LV Konetiskitablettia kannattaa käyttää, jotta se liukenee hyvin?

Jotkut uudet astianpesukoneet ovat niin vesipihejä, että pesukonetablettien liukeneminen ajoissa hidastuu. Jos tabletti sijoitetaan pesuainelokeroon, josta se putoaa pesuun vasta astioiden alkuhuuhtelun jälkeen. Tällöin tabletille jää vähän aikaa liueta. Liukenemista voi nopeuttaa sijoittamalla tabletin, joko koneen pohjalle tai joissakin koneissa yläkorin etureunassa on tätä varten lokero.

Mistä löydän lisätietoa tuotteiden raaka-aineista?

Kunkin tuotteen kohdalta löytyy verkkosivuilta kohta ”Katso ainesosa”. Sieltä löydät tarkemman kuvauksen tuotteessa käytetyistä raaka-aineista. EU:n ainesosahakuun pääset tästä

Hakutulokset