Hyppää sisältöön

Sertifikaatit ja
Tuote­merkinnät


Avainlippu

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Lue lisää avainlippu-merkinnästä

Logo. Yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa
Allergia-, iho- ja astmaliitto

Kaikki LV-tuotteet tehdään yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa, josta kertoo Allergiatunnus. Allergiatunnus myönnetään puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille. Tunnuksen saavat luotettavat tuotteet, jotka täyttävät tarkat vaatimuskriteerit ja jotka eivät yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta tuoksuherkkyysoireita tai muita allergia- tai astmareaktioita.

Lue lisää Allergia-, iho- ja astmaliiton sivuilta

Logo. Ympäristömerkki (joutsenmerkki)
Joutsenmerkki

Joutsenmerkin eli pohjoismaisen ympäristömerkin saavat vain ympäristön ja terveyden kannalta parhaat tuotteet ja palvelut. Merkin saavat tuotteet tai palvelut, jotka täyttävät Joutsenmerkin elinkaariajatteluun perustuvat kriteerit.

Lue lisää Joutsenmerkistä

Säi­ly­vyys­mer­kin­nät

Tämä kuva osoittaa säilyvyyden avaamisen jälkeen, jos tuote säilyy yli 30 kk. Kyseessä on ns. PAO -merkintä (Period After Opening). Säilyvyysaika ilmoitetaan avatun pakkauksen päällä kuukausina tai vuosina. Kuukausi voidaan lyhentää M-kirjaimella.

Joissain kemikaaleissa on lainmukaiset merkinnät tuotteen vaarallisuudesta. Tästä syystä kemikaalit tulisi aina säilyttää alkuperäispakkauksessaan. Tutustu varoitusmerkintöihin Tukesin sivustolla.

Muovipakkausten kierrätysmerkinnät: PET, PE-HD, PVC, PE-LD, PP, PS ja O.

Materiaalimerkinnät

Muovipakkauksissa on yleensä materiaalimerkintä (1–7), jossa on kirjain- ja numeroyhdistelmä kolmion sisällä. Merkki ei ole pakoll

inen pakkauksissa, ja jos sitä ei löydy, voit silti palauttaa pakkauksen muovinkeräykseen.

Kierrätykseen soveltuvat kaikki muut muovit paitsi PVC-muovi, joka on merkitty numerolla 03. PVC:tä käytetään pakkauksissa melko vähän, mutta maahantuotujen työkalujen ja lelujen pakkauksissa sitä voi joskus nähdä. Lisää tietoa eri muovilaaduista ja niiden kierrätyksestä löydät esimerkiksi Suomen Pakkauskierrätyksen sivuilta.

Pakkausten merkinnät. Varoitusmerkki GHS07 – terveysvaara/vaarallinen otsonikerrokselle ja GHS02 – syttyvä.

Va­roi­tus­mer­kit

Joissain kemikaaleissa on lainmukaiset merkinnät tuotteen vaarallisuudesta. Tästä syystä kemikaalit tulisi aina säilyttää alkuperäispakkauksessaan. Tutustu varoitusmerkintöihin Tukesin sivustolla.

Hakutulokset