Hyppää sisältöön
LV Vastuullisuus

Luonnostaan vastuullinen valinta

LV tietää, että vähemmän on juuri sopivasti – sinulle ja ympäristölle. Tuotteemme sisältävät vain juuri olennaiset, laadukkaat raaka-aineet eivätkä mitään ylimääräistä, ja sama periaate pätee tuotteiden koko elinkaareen.

LV kuuluu suomalaisen perheyhtiö Bernerin brändiperheeseen.

Bernerin olemassaolon tarkoituksena on olla huomisen puolustaja, ja siinä näkyy vahvasti panostuksemme vastuullisuuteen.


Käytämme LV-tuotteissa tutkitusti turvallisia ja hellävaraisia raaka-aineita. Tuotteemme eivät sisällä ylimääräisiä ainesosia, kuten hajusteita ja väriaineita. Hyödynnämme raaka-aineissa sopivia teollisuuden sivuvirtoja, kuten Fazerin kauraöljyä.


Tuotteemme on kehitetty yhdessä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa, ja ihonhoitotuotteemme on testattu dermatologisesti eli iholla ihotautilääkärien valvonnassa. LV-tuotteet sopivatkin koko perheen käyttöön pienimmästä isoimpaan.

Valmiita LV-kosmetiikkatuotteita ei ole koskaan testattu eläimillä. Kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi tehtävät eläinkokeet on kielletty EU:ssa maaliskuusta 2013. Emme osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi. Käytämme tuotteissamme ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön mukaisia.


Tuotekehityksemme, myyntimme ja markkinointimme sijaitsevat Bernerin pääkonttorissa Helsingin Herttoniemessä. Yli 70 prosenttia LV-tuotteistamme valmistetaan Suomessa Bernerin Heinäveden tehtaalla, ja loput valmistetaan Euroopassa. Tuotteemme valmistetaan Heinävedellä 100 prosenttisesti tuulisähköllä.


Tällä hetkellä kaikki LV:n pakkaukset voi lajitella pakkausmateriaalille sopivaan keräysastiaan. Uuden LV Oat -ihonhoitosarjan tuotteiden pakkauksissa on vähennetty muovin määrää uuden innovaation, käyttöpussin avulla.


Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikkien Heinäveden tehtailla valmistettujen tuotteidemme pakkaukset ovat kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä, mikäli se on hajusteettoman tuotteen tuoteturvallisuuden kannalta mahdollista. Samoin tavoitteenamme on lisätä kierrätysmuovin osuutta ja vähentää neitseellisen muovin osuutta pakkauksissamme.

Paljon olemme jo tehneet, mutta paljon on vielä tekemättä. Kerromme tuotteistamme ja niiden vastuullisesta käytöstä aktiivisesti ja avoimesti, ja alla olevista linkeistä voit lukea lisää LV-tuotteiden valmistuksesta, raaka-aineista ja pakkauksista. Lisäksi voit lukea Bernerin vastuullisuustyöstä ja sen tavoitteista täältä.

Bernerin vastuullisuustyö

LV:n vastuullisuus
jakautuu kolmeen tuotekategoriaan

Ihonhoito - Hero

LV-ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteet

Lue lisää

LV-desinfinointi

Lue lisää

LV-pesuaineet

Lue lisää

Hakutulokset