Hyppää sisältöön

Puhdasta vastuullisuusfaktaa, ole hyvä

Nainen levittää kosteusvoidetta kaulan iholle

Puhdasta vastuullisuusfaktaa, ole hyvä

Jos kaipaat tarkempaa tietoa raaka-aineiden alkuperästä, tuotannosta, pakkausmateriaaleista tai vaikkapa sertifikaateista, olet tullut oikeaan paikkaan. Toivottavasti löydät etsimäsi – ja jos et, ota ihmeessä yhteyttä. Täällä ollaan.

Raaka-aineet

Valmistus ja kierrätys

Lapsi pesee käsiään kylpyhuoneessa käsialtaan luona.

Ei eläinkokeita

Valmiita LV-kosmetiikkatuotteita ei koskaan testata eläimillä. Emme myöskään osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi.

Kosmetiikkalainsäädännön vaatimusten täyttämiseksi tehtävät eläinkokeet on kielletty EU:ssa maaliskuussa 2013.

Sertifikaatit ja tuotemerkinnät

Avainlippu

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Lue lisää avainlippu-merkinnästä

Allergia-, iho- ja astmaliitto

Kaikki LV-tuotteet tehdään yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa, josta kertoo Allergiatunnus. Allergiatunnus myönnetään puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille. Tunnuksen saavat luotettavat tuotteet, jotka täyttävät tarkat vaatimuskriteerit ja jotka eivät yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta tuoksuherkkyysoireita tai muita allergia- tai astmareaktioita.

Lue lisää Allergia-, iho- ja astmaliiton sivuilta

Joutsenmerkki

Joutsenmerkin eli pohjoismaisen ympäristömerkin saavat vain ympäristön ja terveyden kannalta parhaat tuotteet ja palvelut. Merkin saavat tuotteet tai palvelut, jotka täyttävät Joutsenmerkin elinkaariajatteluun perustuvat kriteerit.

Lue lisää Joutsenmerkistä

Ecocert

Ecocert on maailman suurimpia ekologisten tuotteiden sertifioijia. Se valvoo ja tarkastaa tuotteiden sisällön, raaka-aineet, tuotantoprosessin ja pakkauksen. Vaatimuksena sertifikaatin saannille on muun muassa että raaka-aineiden on oltava pääosin peräisin uudistuvista luonnonvaroista ja niiden tulee olla työstetty ympäristöystävällisesti ja luontoa säästäen. Tuotteiden pakkausten täytyy olla biohajoavia tai kierrätettäviä.

Lue lisää Ecocert-sertifikaatista (sivu englanniksi)

Säi­ly­vyys­mer­kin­nät

Tämä kuva osoittaa säilyvyyden avaamisen jälkeen, jos tuote säilyy yli 30 kk. Kyseessä on ns. PAO -merkintä (Period After Opening). Säilyvyysaika ilmoitetaan avatun pakkauksen päällä kuukausina tai vuosina. Kuukausi voidaan lyhentää M-kirjaimella.

Joissain kemikaaleissa on lainmukaiset merkinnät tuotteen vaarallisuudesta. Tästä syystä kemikaalit tulisi aina säilyttää alkuperäispakkauksessaan.

Tutustu kosmetiikan merkintöihin

Materiaalimerkinnät

Muovipakkauksissa on yleensä materiaalimerkintä (1–7), jossa on kirjain- ja numeroyhdistelmä kolmion sisällä. Merkki ei ole pakollinen pakkauksissa, ja jos sitä ei löydy, voit silti palauttaa pakkauksen muovinkeräykseen.

Kierrätykseen soveltuvat kaikki muut muovit paitsi PVC-muovi, joka on merkitty numerolla 03. PVC:tä käytetään pakkauksissa melko vähän, mutta maahantuotujen työkalujen ja lelujen pakkauksissa sitä voi joskus nähdä. Lisää tietoa eri muovilaaduista ja niiden kierrätyksestä löydät esimerkiksi Suomen Pakkauskierrätyksen sivuilta.

Lisää tietoa eri muovilaaduista ja niiden kierrätyksestä

Va­roi­tus­mer­kit

Joissain kemikaaleissa on lainmukaiset merkinnät tuotteen vaarallisuudesta. Tästä syystä kemikaalit tulisi aina säilyttää alkuperäispakkauksessaan. Tutustu varoitusmerkintöihin Tukesin sivustolla.

Tutustu varoitusmerkintöihin Tukesin sivustolla
Hakutulokset