Hyppää sisältöön

Uutuus: LV Vahvistava kasvojenhoitosarja

Hiilijalanjälki kumottu

Uutuus: LV Vahvistava kasvojenhoitosarja

Hiilijalanjälki kumottu

Mitä sanoisit uudesta, ihon omaa suojamuuria vahvistavasta helposta ihonhoitorutiinista, joka on vieläpä hiilineutraali? LV-uutuus, Vahvistava kasvojenhoitosarja, on pitkäjänteisen ja kunnianhimoisen kehitystyön tulos kaikille ihoille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Sarjan neljän tuotteen, Micellar puhdistusgeeli, Micellar puhdistusvesi, Vahvistava seerumi ja Vahvistava kasvovoide, ihon suojamuuria vahvistava teho perustuu trendikkäiden raaka-aineiden tehopariin, ihoa vahvistavaan niasiiniamidiin ja korkean teknologian kosteuttavaan peptidiin. Micellar-teknologiaa hyödyntävät puhdistustuotteet sopivat hellävaraiseen vedettömään puhdistukseen, ja niillä halutaan rohkaista käyttämään päivittäisissä valinnoissa aiempaa vähemmän vettä. Elinkaarilaskentaan perustuva tuotesarja on hiilineutraali ja sen jäljelle jäävät päästöt on kumottu ostamalla ilmastoyksiköitä.

Vähentämisestä tiedettä – ensimmäinen kotimaisen toimijan kehittämä elinkaariarvioitu tuotesarja

Kun haluaa tehdä luonnon ja oman hyvinvoinnin eteen enemmän, kannattaa itse asiassa vähentää.

Uusi Vahvistava kasvojenhoitosarja on virstanpylväs ja suunnannäyttäjä LV:n vastuullisuusmatkalla: se on ensimmäinen kotimaisen toimijan kehittämä tuotesarja, joka on elinkaariarvioitu ja jolle on tehty kattava hiilijalanjälkilaskenta. Tuotteiden ympäristökuormitus on minimoitu ja kaikki niihin tarkoin valitut raaka-aineet ovat biohajoavia.

Elinkaarikuva tuotteiden matkasta raaka-aineista pakkauksiin, valmistukseen, käyttöön ja kierrätykseen

Tietoon perustuvaa tuotekehitystä

Elinkaariarvioinnin eli LCA-analyysin (Life Cycle Assessment) ja hiilijalanjälkilaskennan on tehnyt konsulttitalo Gaia, vihreän siirtymän johtava asiantuntija Suomessa. Tutkimus kattoi tuotteen koko elinkaaren ympäristövaikutukset aina raaka-aineen hankinnasta tuotteen tyhjän pakkauksen kierrättämiseen asti, eli laskelmassa ovat mukana myös pakkausmateriaalien valmistuksen ja kaiken kuljetuksen päästöt.

Etikettiä myöden luontoystävällistä

Koska tuotteiden hiilijalanjälki koostuu useasta eri kokonaisuudesta tuotantoprosessista käyttövaiheen jälkeiseen kierrätykseen, on uuden tuotesarjan valmistuksessa pieniin kokonaislukemiin päästy tehostamalla tuotantoprosessin jokaista vaihetta. Esimerkiksi vedenkulutus on optimoitu minimiin.

LV:n laboratoriossa Helsingissä kehitetyt tuotteet valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla Bernerin tehtaalla Heinävedellä. Bernerin siirtymä vihreään tuulisähköön vähensi tehtaiden tuotannon hiilijalanjälkeä noin 50 %.

Lisäksi tuotteet ovat kylmäsekoitettavia, mikä käyttää 80 % vähemmän energiaa, koska sitä ei kulu seosten lämmitykseen. Ympäristö- ja kemikaalikuormaa pienentävät myös tuotteiden lyhyet raaka-ainelistat: seerumissa on 14 raaka-ainetta, kasvovoiteessa 11, misellipuhdistusgeelissä 9 ja misellipuhdistusvedessä 7. Alle kymmentä raaka-ainetta ihonhoitotuotteissa pidetään yleisesti harvinaisen pienenä lukuna, mutta tutusta LV-laadusta ei olla tingitty pisaraakaan.

Uutuustuotteiden pakkauksissa kiertotaloustuotteita ovat puupohjaisesta uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettu muovietiketti ja pullon Ocean bound -muovi. Ocean bound -muovi on valmistettu muovijätteestä, joka on kerätty 50 km säteellä rantaviivasta ja on vaarassa päätyä mereen. Tuotteiden etiketit on tuotettu pääasiallisesti suomalaisesta mäntyöljystä.

Hoitotuotteiden tuubit sisältävät 50 % ISCC Plus -sertifioitua mass balance -laskentaan perustuvaa biopohjaista muovia.

Fossiiliset kasvihuonepäästöt eri yksiköissä [kg CO2e]

Tuote Per päivittäinen käyttömäärä Per kg tuotetta Per tuoteyksikkö
Kasvovoide 0,0027 per 1,54 g 1,761 0,132
Miselligeeli 0,0116 per 5 g 2,322 0,352
Misellivesi 0,0041 per 5 g 0,813 0,203
Seerumi 0,0038 per 1,54 g 2,494 0,074

Tuotteen jäljelle jäävät päästöt on kumottu ostamalla ilmastoyksiköitä BaumInvest AG:n metsitysprojektista pohjoisessa Costa Ricassa. Hankkeen valinnassa on huomioitu ilmastoyksiköiden kansainvälisesti vakiintuneet laatukriteerit. 2007 aloitetun hankkeen tarkoitus on metsittää 736 hehtaaria laidunmaana käytettyä aluetta. Lue hankkeesta lisää englanniksi täältä.

Kaikki sarjan tuotteet ovat totutusti vegaanisia, hajusteettomia ja väriaineettomia. Ne on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa, ja ovat saatavilla hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista kautta maan.

Vähemmän todella on juuri sopivasti.

Hakutulokset