Hyppää sisältöön

Hehkuvan ihon salaisuus: käännä rutiinisi syysaikaan

Hehkuvan ihon salaisuus: käännä rutiinisi syysaikaan

Iltojen pimetessä ja ilmojen viiletessä on aika kääntää ihonhoitorutiinit syysaikaan. Kasvojen iho janoaa syksyllä ennen kaikkea kunnon kosteutusta. Hellävarainen puhdistus ja ravitsevien voiteiden käyttö ovat terveen ja pehmeän ihon salaisuus.

Syksy on saapunut! Kesän auringon ja lämmön väistyessä ihon tarpeet muuttuvat. Vuodenajan vaihtuminen ja etenkin ilman viileneminen on kova haaste. Syysviiman lisäksi ihoa koettelee kuiva sisäilma. Kasvojen iho kuivuu helposti ja kasvoja kiristelee. Kesäksi syrjään siirretyt ravitsevat voiteet on taas aika ottaa käyttöön. Ihonhoidon ammattilaiset, Allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntija Katariina Ijäs ja meikkaaja Muru Ritala antavat parhaat vinkkinsä, joilla tuet syysihon hyvinvointia.

1. Ethän luista hellävaraisesta puhdistuksesta

Säännöllinen ja huolellinen puhdistus on terveen ihon tärkein hoitorutiini. Puhdista kasvot hellävaraisella puhdistusaineella aamuin illoin, käytitpä meikkiä tai et. Mieto puhdistusgeeli tai -vaahto ei kuivata ihoa, vaan säilyttää luonnollisen kosteustasapainon. Jos iho tuntuu pesun jälkeen narskuvalta, puhdistustuotteesi on liian tehokas.

”Monen iho muuttuu syksyllä kuivaksi ja hilseileväksi. Kun kesällä iho voi hyvin ja paksuuntuu suojautuessaan UV-säteiltä, kylmä syysilma taas ohentaa ja rasittaa ihoa. Käytä kasvojen ja vartalon pesuun mahdollisimman hellävaraisia ja hajusteettomia tuotteita, jotta iho ei kuivu eikä ärsyynny enempää”, Katariina Ijäs sanoo.

 

2. Kasvojen iho janoaa tehokosteutusta

Kesällä kasvot voivat pysyä hehkuvina pelkällä seerumilla, mutta viimeistään talven lähestyessä iho alkaa janota tehokkaampaa kosteutusta.

”Jatka kesällä ostetun seerumin käyttöä, mutta levitä sen päälle täyteläisempää kasvovoidetta. Suojaava voide auttaa lukitsemaan kosteuden iholle. Kuiva iho reagoi herkästi ympäristön ärsykkeisiin. Suosi tuotteita, jotka eivät sisällä mitään ylimääräistä, kuten hajusteita ja väriaineita. Kiinnitä huomio myös voiteen pH-arvoon. Kevyesti hapan pH varmistaa ihon luonnollisen suojamuurin toiminnan”, Katariina Ijäs neuvoo.

3. Sinä nukut, yövoide korjaa ihoasi

Mikä onkaan parempi aika ottaa hyöty irti voiteiden tehoaineista kuin yö? Yövoide on suunniteltu korjaamaan ihoa. Iho lepää ja uusiutuu nukkuessasi, joten levitä iltaisin kasvoillesi päivävoidetta rasvaisempaa ja ravitsevampaa yövoidetta.

”Taputtele ennen yövoidetta iholle reilusti rauhoittavaa ja kosteuttavaa kasvovettä. Kosteutettu iho pystyy hyödyntämään tehokkaammin seerumeiden ja voiteiden hoitavat ainesosat. Hyvinvoivakin kasvojen iho voi muuttua syksyllä pintakuivaksi, joten huolellisesta kosteuttamisesta ei kannata ikinä laistaa”, Muru Ritala sanoo.

 

4. Muista silmänympärys – rasvaa myös kädet

Silmänympärysiho on ohuempaa ja kuivempaa kuin muualla kasvoilla, joten se ansaitsee syksyllä ekstrahoivaa. Pienet juonteet silmien ympärillä voivat johtua jo pelkästään ihon kuivuudesta.

”Silmänympärysvoiteessa on usein ainesosia, jotka kosteuttavat, mutta myös vähentävät tummuutta ja turvotusta. Tuhti kasvovoide taas saattaa lisätä silmien alueen turvotusta. Sen sijaan voit hieroa yövoiteen loput illalla kuiville käsille ja kynsinauhoille. Tehosta imeytymistä sujauttamalla yöksi käsiin puuvillahanskat. Aamulla iho tuntuu ravitun pehmeältä”, Katariina Ijäs sanoo.

5. Kuori kasvojen iho silkkiseksi 

Kukapa ei haluaisi jatkaa kesän hehkua kasvoillaan! Auringossa hankittu kaunis päivetys säilyy pidempään, kun kuorit kasvojesi ihon säännöllisesti. Kuori samalla myös rohtuneet huulet.

”Kuorinta tasoittaa ihoa ja poistaa pinnalta samean kerroksen. Iho tuntuu silkkiseltä ja pehmeältä, ja päivetys pääsee heleämmin esille. Kun rusketus alkaa hiipua, kesän hehkua voi ylläpitää myös kosteusvoiteeseen sekoitettavilla rusketustipoilla tai puuterimaisilla bronzereilla”, Muru Ritala vinkkaa.

Herkän ihon parhaat syystuotteet

Hellävarainen LV Puhdistusvaahto – säilyttää ihon luonnollisen kosteustasapainon 

Hellävarainen LV Puhdistusvaahto puhdistaa iholta epäpuhtaudet ja vesiliukoisen meikin säilyttäen ihon luonnollinen kosteustasapainon. 

Vaikuttavat aineet: Tuotteen sisältämä glyseroli kosteuttaa ja jättää iholle pehmeän tunteen pesun jälkeen. 

Tiesitkö? Pullon vaahdottava pumppumekanismi tekee tuotteesta riittoisan. 

Korjaava yövoide

LV Korjaava Yövoide – korjaa ja hoitaa kasvojen ihoa

Rauhoittava, hoitava ja tehokkaasti kosteuttava LV Korjaava Yövoide auttaa palauttamaan ihon oman kosteustasapainon. 

Vaikuttavat aineet: Sisältää ihoa suojaavaa ja korjaavaa keramidia joka lisää ihon hyvinvointia.

Tiesitkö? LV Korjaava Yövoide sopii myös kasvonaamioksi. Sopii kaikille ihotyypeille.

Silmänympärysvoide

LV Silmänympärysvoide – sopii myös meikin alle

LV Silmänympärysvoide on kosteuttava ja hoitava. Se jättää ihon puuterimaisen pehmeäksi. Silmänympärysvoide sopii myös meikin alle.

Vaikuttavat aineet: Hyaluronihappo tuo lisäkosteutusta ja kofeiini piristää ihoa.

Tiesitkö? LV Silmänympärysvoide on vegaaninen.

Hakutulokset