Skip to content

Förebygg spridningen av virus med LV Handsprit

Förebygg spridningen av virus med LV Handsprit

Spridning av virus och bakterier och luftvägsinfektioner kan effektivt förhindras med god handhygien och skyddsåtgärder. Läs fyra tips av våra sakkunniga.

Mies pesee käsiään saippualla juoksevan veden alla.

1. Tvätta händerna noggrant

Noggrann handtvätt minskar avsevärt mängden virus på händerna. Därför ska händerna alltid tvättas efter att man använt toaletten och innan man äter med en riklig mängd varmt vatten och tvål. Att torka händerna efter tvätt ökar effekten.

2. Hosta rätt

Förebygg droppsmitta via andningsvägarna genom att hosta på rätt sätt. Skydda munnen och näsan med en engångsnäsduk när du hostar eller nyser. Om du inte har någon näsduk, hosta eller nys i övre delen av ärmen – inte i händerna. Lägg den använda näsduken omedelbart i papperskorgen.

Kolme taiteltua pyyhettä, joiden edessä pieni LV käsidesipullo

3.Använd vid behov LV Handdesinfektion

LV Handdesinfektion är effektivt mot jäst, bakterier, norovirus och även coronavirus.

Den oparfymerade och färgfria produktens effekt har konstaterats i flera test, och den är lämplig för känslig hud. LV Handdesinfektion innehåller 74 viktprocent etanol.

Användningen av handdesinfektionsmedel förebygger spridningen av typiska smittsamma sjukdomar även hos barn när rent vatten inte är tillgängligt. Etanolen som använts i handdesinfektionsmedlet absorberas inte vid rekommenderad dos i barnets blodcirkulation, även om barnet lägger handen i munnen en kort stund efter användning.

Tvätta händerna väl och torka av dem innan desinfektionen. Dosera 3–5 ml handsprit på händerna och massera in den i huden tills alkoholen har avdunstat. Massera in produkten noggrant ända ut i fingertopparna.

4. Städa hemmets ytor

En virusinfektion som orsakar luftvägsinfektioner kan fås från ytor som en sjuk person har vidrört, vilket hemma innebär till exempel dörrhandtag. Viruset kan förbli smittsamt i flera dagar. Därför lönar det sig att städa toaletter, kranar och beröringsytor noggrant.

LV Desinfektion för hemmets ytor är en alkoholhaltig lösning som är färdig att användas för desinfektion av rena ytor i köket och badrummet. Den fullbordar städningen effektivt och snabbt och utplånar bakterier, de flesta mögel, jästsvampar samt virus från ytorna.

Spraya LV Desinfektionsmedel på en ren och torr yta, låt verka i två minuter och torka till exempel med en engångsduk. Eftersom LV Desinfektion för hemmets ytor inte är ett tvättmedel, använd inte produkten i onödan utan endast vid behov när det finns skäl att misstänka risk för infektion.

 

 

 

Under virusepidemier är det bra att komma ihåg att rengöring av både händer och ytor är mycket viktigt, och att desinfektion endast fullbordar rengöringen.

LV Handdesinfektion och LV Desinfektion för hemmets ytor är produkter som utvecklats för konsumentbruk. För yrkesmässig användning rekommenderas Berner Pro-produkter.

Läs hur du skyddar dig mot coronaviruset i anvisningarna från Institutet för hälsa och välfärd här.

Sökresultat