Hyppää sisältöön

Ehkäise virusten leviäminen LV Käsidesillä

Ehkäise virusten leviäminen LV Käsidesillä

Virusten ja bakteerien leviämistä ja hengitystieinfektioiden tartuntaa voi ehkäistä tehokkaasti hyvällä hygienialla ja suojautumisella. Lue asiantuntijoiden neljä ohjetta.

Mies pesee käsiään saippualla juoksevan veden alla.

1. Pese kädet huolellisesti

Huolellinen käsienpesu vähentää virusten määrää käsissä merkittävästi. Siksi kädet tulee pestä aina WC:stä lähtiessä ja ennen ruokailua runsaalla lämpimällä vedellä ja saippualla. Käsien kuivaaminen pesun jälkeen lisää tehoa.

2. Yski oikein

Ehkäise pisaratartuntaa ilmateitse oikeanlaiselle yskimisellä. Suojaa suu ja nenä kertakäyttöisellä nenäliinalla yskiessäsi tai aivastaessasi. Jos nenäliinaa ei ole, yski tai aivasta puseron hihan yläosaan – älä omiin käsiin. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin, ja pese kädet saippualla.

3. Käytä tarvittaessa LV käsidesinfiointiainetta

LV Käsidesinfiointi tehoaa myös koronavirukseen hiivojen, bakteerien ja noroviruksen lisäksi. Hajusteettoman ja väriaineettoman tuotteen teho on todettu monissa testeissä, ja se sopii herkälle iholle. LV Käsidesissä on etanolia 74 paino-%.

Käsidesinfiointiaineiden käyttö ehkäisee tyypillisten tartuntatautien leviämistä myös lapsilla, kun puhdasta pesuvettä ei ole saatavilla. Käsidesinfiointiaineessa käytetty etanoli ei imeydy suositeltavilla käyttömäärillä lapsen verenkiertoon, vaikka lapsen käsi menisi pian desinfioinnin jälkeen suuhun.

Annostele käsille 3–5 ml käsidesiä ja hiero sitä ihoon, kunnes alkoholi on haihtunut. Hiero tuote huolellisesti sormenpäitä myöten.

4. Siivoa kodin pinnat

Hengitystieinfektioita aiheuttavan virustartunnan voi saada pinnoilta, joita sairas on koskettanut, eli kotona esimerkiksi ovenkahvoista. Virus voi säilyä tartuttavana useitakin päiviä. Siksi WC, hanat ja kosketuspinnat kannattaa siivota huolellisesti.

LV Desinfiointi kodin pinnoille on käyttövalmis alkoholipitoinen liuos keittiön ja kylpyhuonetilojen puhtaiden pintojen desinfiointiin. Se viimeistelee puhdistustuloksen tehokkaasti ja nopeasti ja tuhoaa pinnoilta bakteerit, useimmat homeet, hiivat sekä virukset.

Sumuta LV Desinfiointiainetta puhtaalle ja kuivalle pinnalle, anna vaikuttaa kaksi minuuttia ja pyyhi esimerkiksi kertakäyttöpyyhkeellä. Koska LV Desinfiointi kodin pinnoille ei ole pesutuote, älä käytä tuotetta turhaan vaan ainoastaan tarvittaessa, kun on syytä epäillä tartuntavaaraa.

Virusepidemioiden aikana on hyvä muistaa, että sekä käsien että pintojen pesu on erittäin tärkeää, ja desinfioinnilla vain viimeistellään puhdistus.

LV Käsidesinfiointi ja LV Desinfiointiaine kodin pinnoille ovat kuluttajakäyttöön kehitettyjä tuotteita. Ammattikäyttöön suosittelemme Berner Pro -tuotteita.

Lue Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeet koronavirukselta suojautumiseen täältä!

Hakutulokset