Hyppää sisältöön

LV Käsidesinfiointi – tutkitusti tehokas myös koronavirusta vastaan

LV käsidesi

LV Käsidesinfiointi – tutkitusti tehokas myös koronavirusta vastaan

Miltä kaikelta käsidesi suojaa? LV Käsidesinfiointi on Suomen testatuin käsidesi kauppojen hyllyillä. Tuorein testitulos vahvistaa, että se tehoaa myös koronavirukseen hiivojen, bakteerien ja noroviruksen lisäksi.

”LV Käsidesinfiointi on tieteellisesti testattu viidellä tehotestillä. Niistä tuoreimmassa käsidesimme on testattu vaipallisten virusten osalta. Tulos oli selkeä: LV Käsidesinfiointi tehoaa vaipallisiin viruksiin, joihin koronavirukset, mukaan lukien nykyisen pandemian aiheuttava SARS-CoV-2, kuuluvat”, tuotekehityspäällikkömme Maria Liljelund kertoo.

Testi tehtiin mikrobiologisessa tutkimuslaboratoriossa syyskuussa 2020 Saksassa. LV-tuotteiden kehitys perustuu tarkkaan tutkimukseen ja testaukseen – niin myös käsidesien osalta.

”Itse asiassa LV Käsidesinfiointi on kauppojen hyllyillä olevista käsideseistä Suomen testatuin. Testasimme sen neljällä tehotestillä ennen kuin toimme uudistetun tuotteen kauppoihin vuonna 2018. Nämä testit osoittivat, että LV Käsidesinfiointi tehoaa hiivoihin, bakteereihin ja norovirukseen”, Maria Liljelund sanoo.

”Kannattaa muistaa, että huolellinen käsienpesu vedellä ja saippualla on paras keino torjua infektioita ja myös koronavirusta. LV Käsidesinfiointi sopii kuitenkin hyvin infektioiden torjuntaan silloin, kun vettä ja saippuaa ei ole tarjolla.”

Mitä muuta käsidesien tehosta, kehittämisestä ja testauksesta kannattaa tietää? Esitimme Marialle neljä kysymystä.

Miten LV Käsidesinfiointi on testattu?

Kaikki tehotestimme on tehty akkreditoiduissa mikrobiologisissa laboratorioissa.

EN 1500 on yleinen testi, jolla varmistimme jo ennen markkinoille tuloa, että LV Käsidesinfiointi yksinkertaisesti toimii käsidesinä eli siinä tarkoituksessa, mihin olemme sen kehittäneet.

Toisessa ja kolmannessa testissä selvitimme, kuinka tehokkaasti LV Käsidesinfiointi tuhoaa hiivat ja bakteerit. Neljännessä testissä testasimme, miten LV Käsidesinfiointi torjuu suolistoinfektioita aiheuttavan noroviruksen. Testit todensivat, että tuote toimii näitä mikrobeja vastaan.

Mistä viidennessä testissä oli siis kyse?

Alkukesällä 2020 lähetimme käsidesimme vaipallisten virusten testiin mikrobiologiseen tutkimuslaboratorioon Saksaan.

Käsidesille tehtiin virustesti EN 14476. Olemme tehneet tälle tuotteelle samankaltaisen testin jo aiemmin noroviruksella. Maailmalla levinneen koronapandemian takia halusimme testata käsidesimme myös vaipallisia viruksia vastaan. Vaipallisia viruksia on monenlaisia, mutta kaikilla niillä on suojanaan lipidikerros eli vaippa. Vaipallisiin viruksiin kuuluvat muun muassa influenssa-, herpes- ja hepatiitti B- ja C-virukset, mutta myös koronavirukset, kuten pandemian aiheuttanut koronavirus SARS-CoV-2.

Käsidesissämme on tehoaineena tunnetusti bakteerit ja vaipalliset virukset tuhoavaa etanolia 80 tilavuusprosenttia. Halusimme silti tehotestillä vielä varmistaa tuotteemme tehokkuuden koronaviruksen aiheuttaman pandemian aikana. Testin tulos oli se, että LV Käsidesinfiointi tehoaa todistetusti myös näihin vaipallisiin viruksiin.

Miten virustesti toteutetaan?

Käsidesinfiointiaineiden tehokkuus viruksia vastaan testataan standardin EN 14476 mukaisesti. Virustestit ovat mikrobilaboratorioillekin melko vaativia, ja Euroopasta löytyykin enemmän bakteeritestejä tekeviä laboratorioita kuin virustestejä tekeviä.

Testissä tutkitaan koeputkessa ja maljalla, kuinka suuri osa testatusta määrästä viruksia on desinfiointiaineelle altistamisen jälkeen edelleen infektoimiskykyisiä. Virustesteissä vaaditaan, että vähintään 99,99 prosenttia viruksista inaktivoituu eli tehdään tehottomiksi.

Millaisia standardeja käsideseissä täytyy noudattaa?

Käsidesinfiointiaineet ovat lainsäädännöllisesti biosideja eli vahingollisia eliöitä torjuvia ja tuhoavia aineita, ja niiden tehokkuus täytyy todistaa. Euroopassa tehotestausta ohjaa desinfiointiaineiden standardi EN 14885. Standardissa määritellään, millaisia mikrobeja vastaan tuotteen teho täytyy todentaa. Käsidesinfiointiaineille on bakteeri- ja hiivatestejä, jotka niiden on läpäistävä. Virustestit ovat vapaaehtoisia, mutta antavat toki lisätietoa tuotteen tehokkuudesta.

Hajusteeton LV Käsidesinfiointi on kotimainen avainlipputuote. Kuten muutkin LV-tuotteemme, se on kehitetty yhdessä Allergia-, iho-, ja astmaliiton kanssa.

Kauppojen hyllyiltä löytyvän, jokaisen saatavilla olevan LV Käsidesinfioinnin lisäksi olemme kehittäneet myös ammattikäyttöön desinfektio- ja hygieniatuotteita.

Lue lisää ammattilaispuolen tuotteistamme.

Nämä testit LV Käsidesinfioinnille on tehty

  • EN 1500 teho käsihuuhteena
  • EN 1276 teho bakteereja vastaan
  • EN 1650 teho hiivoja vastaan
  • EN 14476 teho norovirusta vastaan
  • EN 14476 teho vaipallisia viruksia vastaan
Hakutulokset