Skip to content

Prebiotika hjälper till att bibehålla balansen i hårbottnen

Prebiotika hjälper till att bibehålla balansen i hårbottnen

LV har lanserat en ny hårvårdsserie som innehåller prebiotika. Många känner nog till probiotika, men hur är det med prebiotika? Vad är prebiotika och vad spelar de för roll inom hårvård?

Prebioter är osmältbara kolhydrater av vegetabiliskt ursprung som främjar selektivt tillväxten av goda bakteriestammar. LV:s produkter innehåller prebiotiska oligosackarider, som är framställda av naturligt socker, sackaros och maltos.

Vad används prebioter för?

Prebioterna främjar goda förhållanden för hudens mikrober. På så sätt hjälper de hårbottnens normalflora att hållas i balans. Mikrobiell obalans bidrar till problem i hårbottnen – och detta kan orsaka torrhet och klåda.

LV Prebiotiskt Schampo och Prebiotiskt Balsam

LV Prebiotiskt Schampo tvättar hårbottnen skonsamt. Därtill återfuktar betainen i produkten både hårbottnen och håret. Det återfuktande Prebiotiskt Balsam däremot gör håret mjukt. När håret är återfuktat är det smidigare, glansigare, slätare och ser hälsosammare ut.

Prebiotiskt Schampo och Balsam är tillverkat i Finland i samarbete med Allergi-, Hud- och Astmaförbundet. De är oparfymerade och färgfria, och de passar även för känslig hud.

Sökresultat