Skip to content

Vacker bikinilinje utan irriterad hud

Tre skonsamma och effektiva sätt

Vacker bikinilinje utan irriterad hud

Tre skonsamma och effektiva sätt

Den viktigaste faktorn vid rengöring av huden och hårborttagning i intimområdet är skonsamhet. Kosmetolog Anne Sario vid Berner berättar hur du lyckas.

Röda, kliande blemmor och delvis avklippta hår. Så kan slutresultatet se ut efter hårborttagningen i intimområdet, även om du hade önskat dig något helt annat.

Problemet är även bekant för Berners SKY-kosmetolog Anne Sario, som har årtionden av erfarenhet av att handleda konsumenter i frågor om kosmetika och hygien.

– Håret i intimområdet är grovt och hårsäckarna blir lätt inflammerade och irriterade. Huden i området är tunn och alltför hårdhänt hårborttagning kan irritera den, säger Sario.

– Efter hårborttagningen kan huden ännu svettas och skava mot trosan, varpå huden irriteras ytterligare.

Med kosmetolog Anne Sarios råd fräschar du skonsamt och effektivt upp huden i bikiniområdet.

1. Välj rätt medel

Hårborttagning i intimområdet är lättare om håret har fått mjuka upp på förhand. Innan rakningen kan du gå i bastun, trycka en varm, fuktig handduk mot området eller skölja det med varmt vatten. Tvätta huden med en skonsamt tvål eller tvättmousse som inte orsakar irritation och skölj väl.

Applicera därefter antingen raklödder eller tvål.

– Om det finns mycket hårväxt och den är tjock, kan det vara bra med raklödder. För många räcker emellertid en mild tvål eller tvättmousse, säger Anne Sario.

2. Använd en vass och ren rakhyvel

Om håret har blivit långt, korta först av håret med till exempel en nagelsax. På så sätt fastnar inte de långa håren i rakhyveln och täpper till den.

Vid rakning är verktygen avgörande. Glöm alltså gamla ovassa och smutsiga rakhyvlar och välj en så ny och högklassig rakhyvel som möjligt. Mildhet är nyckelordet även vid själva rakningen.

– Tryck inte utan låt rakbladet glida lätt över huden, råder Anne Sario.

Rätt teknik är viktigt: den ena handen stramar åt huden och den andra rakar bort håret med hyveln. På så sätt skär hyveln av håret i rätt vinkel och det går lättare av.

För vissa går håren av på en gång, medan andra måste använda hyveln flera gånger.

– Det lönar sig att raka håren åt flera håll, alltså först mothårs, sedan medhårs och till sist tvärs över.

Efter rakningen sköljs huden med varmt vatten så att den lugnar ner sig och slutligen med kallt vatten så att porerna dras samman.

3. Avsluta med hudkräm

Efter rakningen appliceras skyddande hudkräm som förhindrar irritation. Hudkrämen kan användas regelbundet även efter rakningen.

– På så sätt kan man undvika blemmor. Huden förblir mjuk och håret börjar inte växa inåt, säger Sario.

LV:s intimprodukter vårdar skonsamt och effektivt

Den finländska LV-seriens nyheter LV Tvättmousse för intimområdet och LV Intimkräm är utvecklade för skonsam vård av intimområdet.

Normalt innehåller duschtvål mycket rengörande ämnen, vilket gör att de kan irritera och torka ut den känsliga huden i intimområdet. Duschtvålarnas pH är vanligtvis högre än intimområdets naturliga pH.

LV:s intimprodukter har ett lågt pH som stödjer hudens välbefinnande. Produkterna innehåller även fuktgivande glycerol och mjölksyra.

– Tack vare den praktiska pumpmekanismen har LV Tvättmousse för intimområdet även färre rengörande ingredienser, varpå den är skonsammare för huden, säger produktutvecklingskemist Laura Martikainen hos Berner.

– Den återfuktande LV Intimkrämen däremot innehåller prebiotika, som främjar goda förhållanden för hudens mikrober och hjälper på så sätt huden att må bra.

Produkterna i LV-serien är oparfymerade och färgfria och lämpar sig för känslig hud.

Sökresultat