Hyppää sisältöön
Sokerikuorinta ja suihkuvoide

Tietoa ihon- ja hiusten­hoito­­tuotteista

 

 

Tuotanto

Suurin osa LV:n hygienian hoitoon tarkoitetuista tuotteista eli ihon-, vartalon- ja hiustenpesu sekä -hoitotuotteista valmistetaan Suomessa Bernerin Heinäveden-tehtaalla. Tehdas työllistää noin 60 henkilöä, ja se on paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja.

Heinävedellä valmistettavien tuotteiden valmistuksessa käytetään 100 prosenttisesti tuulisähköä. Tuotteet on valmistettu 87,3 prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Tuotantolaitoksen toiminnalla on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices).

Nämä LV-ihon- ja hiustenhoitotuotteet valmistetaan muualla kuin Heinävedellä:
LV Parranajogeeli tulee Isosta-Britanniasta
LV Men Teho roll-on antiperspirantti tulee Hollannista
LV Palasaippua sekä LV Hiuskiinne extra strong ja LV Muotovaahto tulevat Ruotsista
LV-aurinkosuojatuotteet tulevat Tanskasta.

Raaka-aineet

Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja, ja ostamme raaka-aineet ensisijaisesti Euroopasta. Tällä hetkellä suurin osa kosmetiikan raaka-aineista ostetaan Euroopasta, koska Suomessa raaka-aineiden valmistusta on vähän. Käyttämiämme kosmetiikan raaka-aineita valmistetaan myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa. Esimerkiksi LV Kosteuttava kasvovoide 48h -tuotteessa käytetty karitevoi on vastuullisesti tuotettua: paikalliset karitevoin kerääjät saavat maksun suoraan ilman välikäsiä.

Suomalaisuus

Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista ja tuotteen kannalta toimivaa. Esimerkiksi LV Tasapainottava geelivoide sisältää Suomessa valmistettua ksylitolia ja LV Sport 3in1 shampoo suomalaisesta sokerijuurikkaasta valmistettua betaiinia.

Pyrimme myös jatkuvasti kehittämään ja syventämään raaka-aineidemme alkuperään liittyvää läpinäkyvyyttä.

Biohajoavuus

LV-ihon- ja hiustenhoitotuotteissa on tällä hetkellä kolme biohajoavaa tuotetta:  LV Biohajoava nestesaippua, LV vaahtonestesaippua käsille ja LV Biohajoava suihkusaippua.

Biohajoavissa tuotteissamme käytetyt raaka-aineet hajoavat maaperään, eli niistä jää mahdollisimman vähän jäämiä ympäristöön. Tuotteiden raaka-aineet ovat läpäisseet OECD 301 -biohajoavuustestin.

Lue lisää tuotteidemme biohajoavuudesta

Palmuöljy

Palmuöljyä käytetään yleisesti kosmetiikan raaka-aineiden valmistuksessa. LV-tuotteissa ei käytetä palmuöljyä raaka-aineena sellaisenaan, mutta lähes kaikki LV-tuotteet sisältävät jonkin verran palmuöljystä johdettuja raaka-aineita.

Ostamme kaikki palmuöljypohjaiset raaka-aineet RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) jäseneksi kuuluvalta raaka-aineen toimittajalta. RSPO kehittää periaatteita kestävälle palmuöljytuotannolle.

Tavoitteenamme on, että vuonna 2022 kaikissa Bernerin Heinäveden tehtailla valmistettavissa tuotteissa   käytetyt palmuöljypohjaiset raaka-aineet olisivat 100 prosenttisesti RSPO Mass Balance -sertifioitua tai vastaavaa laatua.

Lue lisää

Eläinkokeet

Lue lisää

Pakkausmateriaalit 

LV-shampoiden ja -hoitoaineiden pullot tulevat Suomesta. Suurin osa ihon- ja hiustenhoitotuotteiden pakkauksista tulee muualta Euroopasta.

Poikkeukset:

  • LV Vaahtonestesaippua käsille -pullo tulee Kiinasta
  • LV Biohajoavan nestesaippuan täyttöpakkaus tulee Kiinasta

Tavoitteemme on, että kaikki LV-shampoiden ja -hoitoaineiden pakkaukset tulevat Euroopasta vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kierrätys

Suurin osa LV:n ihon- ja hiustenhoitotuotteiden pakkauksista on PE-, PET- ja PP-muovia, jotka voi laittaa muovinkeräykseen. Myös pumput voi laittaa muovinkeräykseen, vaikka ne sisältävät useampaa muovilaatua ja metallisen jousen. Pumput ja korkit ovat eri muovilaatua pullojen kanssa, ja ne kannattaa irrottaa pulloista ennen lajittelua.

Näiden LV-tuotteet pakkaukset pitää laittaa muualle kuin muovinkeräykseen:

LV Palasaippua
Kierrätä palasaippuan kääre sekajätteen mukana.

LV Hiuskiinne, extra strong & LV Muotovaahto
Pakkausmateriaali on alumiinia. Sen voi laittaa metallikeräykseen, mikäli tölkki on täysin tyhjä eli se ei enää hölsky tai pihise. Mikäli tölkissä on sisältöä jäljellä, se on lajiteltava vaarallisen jätteen keräykseen. Pullojen sulkimet ovat PP-muovia, ja ne voi laittaa muovinkeräykseen.

Lue lisää Bernerin vastuullisuudesta

Bernerin vastuullisuustyö

Hakutulokset