Hyppää sisältöön

Puhdasta faktaa pesuaineista

Tuotanto

Osa LV:n nestemäisistä pesuaineista valmistetaan Heinävedellä Bernerin tuotantolaitoksilla, ja loput
pesuaineista ostetaan luotettavilta, pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta lähialueilta, kuten Tanskasta.

LV Astianpesuaine, LV Color -nestemäiset pyykinpesuaineet, LV Pikkuväki, LV-huuhteluaineet ja LV Sport -pyykinpesuneste valmistetaan Heinävedellä.

LV Color ja valko -pyykinpesujauheet tulevat Virosta ja LV konetiskitabletti all-in-one  Tanskasta.

Raaka-aineet

Suomessa valmistetut tuotteet

Suomessa valmistettujen LV-pesuaineiden kaikki raaka-aineet on valmistettu Euroopassa lukuun ottamatta yhtä raaka-ainetta (sitruunahappo), joka on valmistettu Kiinassa. Kyseistä raaka-ainetta on kahdessa LV-tuotteessa, joissa sen osuus raaka-aineista on alle 0,5 % kummassakin.

Biohajoavuus

LV Astianpesuaineen ja LV-huuhteluaineen kaikki raaka-aineet ovat biohajoavia.

LV Color -pyykinpesuaineen raaka-aineista 99,6 % on biohajoavia ja LV Easy Iron huuhteluaineen raaka-aineista 99,2 % on biohajoavia.

Biohajoavissa tuotteissamme käytetyt raaka-aineet hajoavat maaperään, eli niistä jää mahdollisimman vähän jäämiä ympäristöön. Tuotteiden raaka-aineet ovat läpäisseet OECD 301 -biohajoavuustestin.

Muualla valmistetut

Muualla kuin Suomessa valmistettujen LV-pesuaineiden raaka-aineet tulevat pääosin Euroopasta lukuun ottamatta yksittäisiä raaka-aineita, jotka tulevat Aasiasta.

Pakkausmateriaalit

LV Color 1,5 l -pyykinpesunesteen, LV Sport -pyykinpesunesteen, LV Astianpesuaineen ja LV-huuhteluaineiden pullot valmistetaan Suomessa. LV Color Pyykinpesuneste 1,5 l -täyttöpussi ja LV Color Pyykinpesuneste 2,5 l -säästöpakkaus valmistetaan Kiinassa.

Muualla valmistettujen LV-pesuaineiden pullot tulevat Euroopasta.

 

Kierrätys

Suurin osa LV:n pesuaineiden pakkauksista on HDPE-, PET- ja PP-muovia, jotka voi laittaa muovinkeräykseen. Korkit ja pumput ovat eri muovilaatua pullojen kanssa, joten ne kannattaa irrottaa pulloista ennen lajittelua. Myös täyttöpussit voi lajitella muovinkeräykseen, vaikka ne koostuvat useammasta muovilaadusta.

Näiden LV-pesuaineiden pakkaukset pitää laittaa muualle kuin muovinkeräykseen:

LV Color pesujauhetiiviste
LV Valko pyykinpesujauhe

Kierrätä tyhjä pakkaus kartonkikeräykseen.

Lue lisää Bernerin vastuullisuudesta

Bernerin vastuullisuustyö

Hakutulokset