Hyppää sisältöön

LV osana asiantuntijan arkea

LV osana asiantuntijan arkea

Infektioiden torjunnan ja puhtauden asiantuntijamme auttavat ammattilaisia heidän arjessaan tuotteidemme käytön opastuksessa.

Luotettavat tuotteet osana terveydenhuollon arkea

LV Pesuneste on Allergia-, iho- ja astmaliiton hyväksymä kotimainen tuote, joka soveltuu koko vartalon sekä käsien hellävaraiseen pesuun. Kädet pestään sairaalahygieniaohjeiden mukaisesti töihin tullessa, kun käsissä on näkyvää likaa, WC käynnin jälkeen, ennen ruokailua sekä ripulipotilaan hoitamisen jälkeen (Clostridium difficile, norovirus). Pesun jälkeen kädet kuivataan huolellisesti. Kuivissa käsissä on vähemmän mikrobeja kuin kosteissa.

Tavanomaisessa käsien desinfektiossa käsihuuhdetta otetaan kämmenelle 2-4 ml. Kotimainen miellyttävän tuntuinen LV käsihuuhde soveltuu tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Käsihuuhdetta hierotaan kauttaaltaan käsiin, kunnes kädet ovat kuivat. Hieroessa huomioidaan erityisesti sormenpäät, sormien välit, kämmenselät sekä ranteet. Tavanomainen käsien desinfiointi kestää 20-30 sekuntia.

Kirurgisessa käsien desinfektiossa kädet tulee pitää käsihuuhteella kosteina 3 minuutin ajan ottaen toistuvasti lisää käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta hierotaan aina kyynärpäihin asti ja tämän vuoksi käsihuuhteen kulutus kirurgisessa käsien desinfektiossa tulisi olla runsasta (9-15 ml).

Käsien puhdistus terveydenhuollossa

Estä käsien kontaminoituminen käyttämällä suojakäsineitä

Käsien desinfioinnin jälkeen käsineet puetaan kuiviin ja puhtaisiin käsiin. Suojakäsineiden käyttö estää käsien kontaminoitumista. Hyvä käsihygienia ja asianmukaiset Intcon nitriilikäsineet auttavat sinua suojamaan itseäsi iholle soveltumattomilta kemikaaleilta, kuten esimerkiksi pintojen desinfiointiin tarkoitetuilta yhdisteiltä. Lyhytkestoiseen pintadesinfektioaineiden käyttöön sekä yleispuhdistusaineella suoritettavaan päivittäissiivoukseen soveltuvat myös laadukkaat Intcon vinyylikäsineet.

ProWipes-pyyhkeillä säästät aikaa ja helpotat työtäsi

Nukkaamattomat ProWipes pinta- ja välinedesinfektiopyyhkeet säästävät aikaa ja helpottavat työtä. Bea Pro ProWipes -sarja sisältää kolme eri tarkoitukseen olevaa pyyhettä.

ProWipes yleispuhdistuspyyhe on riittävä pintojen puhdistukseen silloin, kun desinfiointia ei tarvita. Terveydenhuollon näkyvästi likaiset alkoholia kestävät pinnat ovat kätevästi puhdistettavissa ja desinfioitavissa tehokkaalla ProWipes pesevällä etanolipohjaisella pyyhkeellä, joka sisältää puhdistavia ainesosia desinfioivan alkoholiseoksen lisäksi. Pesevä etanolipyyhe soveltuu myös non-invasiivisille lääkinnällisille laitteille. ProWipes alkoholiton pyyhe soveltuu herkkiä materiaaleja sisältäville pinnoille, joille ei suositella alkoholipohjaisia desinfiointiaineita. Pyyhkeen teho perustuu triamiinien ja kvaternääristen ammoniumyhdisteiden yhteisvaikutukseen, joka estää mikrobien sisäisen entsyymitoiminnan.

Bea Pro ProWipes desinfektiopyyhkeet säilyvät avaamisen jälkeen käyttökelpoisina 3 kk. Pesevä etanolipyyhe säilyy avaamattomana 2 vuotta. Yleispuhdistusliina ja alkoholiton pyyhe säilyy avaamattomana 3 vuotta.

Desinfektio- ja puhdistuspyyhkeiden käsittelyn jälkeen käsineet riisutaan varoen ja välttäen käsien kontaminoitumista. Tämän jälkeen kädet desinfioidaan. Käytetty desinfektiopyyhe ja käsineet hävitetään asianmukaisesti kierrätettyinä.

Suojaamalla kasvosi suojaat sekä itsesi että asiakkaasi

Ihmisillä on luontainen taipumus kosketella kasvojaan. Suu-nenäsuojus tai visiiri estää kasvojen koskettelun, mikä saattaa vähentää kosketustartuntoja. Ilmateitse tarttuvia tauteja vastaan suojaudutaan käyttämällä hengityssuojainta. Kasvojen suojaus auttaa vähentämään terveydenhuoltohenkilöstön altistumista erilaisten eritteiden roiskeille. Jos hoitotilanteessa on riski veri- tai eriteroiskeisiin, käytetään silmäsuojaimia tai visiiriä.

Kirurgista tyypin II Bea Pro suu-nenäsuojusta voidaan käyttää suojaamaan asiakasta terveydenhuollon henkilöstön uloshengitysilmassa mahdollisesti olevilta taudinaiheuttajilta.

Leikkaussalihenkilöstöllä kirurginen tyypin IIR Bea Pro suu-nenäsuojus estää syljen ja sen mukana suun mikrobien pääsyn leikkausalueelle sekä suojaa roiskeilta.

Suu-nenäsuojusta käsitellään nauhoista tai kiinnityslenkeistä, se puetaan tiiviisti ja huolellisesti, eikä sitä lasketa kaulalle tai laiteta käytettynä taskuun. Suojainta riisuttaessa kosketaan sen nauhoihin/kiinnityslenkkeihin tai reunoihin ja vältetään koskemasta suojaimen etuosaa. Käytetty suu-nenäsuojus hävitetään asianmukaisesti ja kädet desinfioidaan.

Lähde:
Anttila Veli – Jukka, Kanerva Mari, Kuronen Maria, Kurvinen Tiina, Lyytikäinen Outi & Rantala Arto
Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta, 2018, THL Anttila Veli – Jukka, Kanerva Mari, Kuronen Maria, Kurvinen Tiina, Lyytikäinen Outi & Rantala Arto

Hakutulokset