Hyppää sisältöön

4 vinkkiä raikkaisiin ja pitkäikäisiin treenivaatteisiin

4 vinkkiä raikkaisiin ja pitkäikäisiin treenivaatteisiin

Treenivaatteet kaipaavat pesua useammin kuin tavalliset käyttövaatteet, sillä sitkeä hiki ja tahrat eivät lähde vain tuulettamalla. Urheiluvaatteiden tekniset materiaalit ovat kuitenkin herkkiä, eivätkä yleensä kestä pesua kuumalla vedellä.

Näiden yksinkertaisten vinkkien avulla pidät urheiluvaatteesi puhtaina ja raikkaina – ja pidennät samalla niiden käyttöikää.

Esikäsittele ruoho- ja savitahrat ennen pesua
Jos urheiluvaatteissa on ruohotahroja, ne kannattaa esikäsitellä ennen pesua. Huuhtele tahra hanan alla ja levitä päälle pyykinpesuainetta tai suihkuta LV Tahranpoistosprayta. Anna vaikuttaa hetki ja pese vaate koneessa pesuohjeiden mukaisesti. Saatamme usein tyynesti ohittaa esikäsittelyvaiheen ja harmitella sitten pyykkejä ripustaessa, miksi tahrat eivät lähteneetkään.

Valitse treenivaatteille kehitetty pesuaine
Urheilutekstiilit kannattaa pestä teknisille kuiduille ja herkille materiaaleille sopivalla pesuaineella. Paras vaihtoehto on nestemäinen ja valkaisuaineeton pesuaine.LV Sport Pyykinpesuneste on kehitetty erityisesti ulkoilu- ja urheiluvaatteiden toistuvaan pesuun. Pesunesteen entsyymit puhdistavat hellävaraisesti tekniset ja herkät materiaalit sekä tehoavat hiki-, ruoho- ja savitarhoihin alhaisissakin lämpötiloissa. Pesuneste paitsi puhdistaa, myös poistaa epämiellyttäviä hajuja. Voit pestä hajusteettomalla ja herkälle iholle sopivalla LV Sport Pyykinpesunesteellä kaikki pyykkikoristasi löytyvät pyykit – myös lastenvaatteet.

Jätä huuhteluaine kaappiin
STOP! Vaikka käsi rutinoituneesti lisäisi koneeseen huuhteluainetta tai mielesi tekisi kaataa sitä vain ihan pieni tilkka mukaan, jätä se treenivaatteiden kohdalla tekemättä. Urheilutekstiileille ei suositella huuhteluainetta, sillä vaatteen tekniset ominaisuudet, kuten kosteuden sitomiskyky, saattavat heikentyä.

Älä pese liian kuumassa vedessä
Urheiluvaate on usein valmistettu teknisestä materiaalista, joka ei kestä pesua yhtä korkeassa lämpötilassa kuin esimerkiksi puuvilla. 

Treenitekstiilille riittääkin useimmiten pesu 30 asteessa. Liian kuuma pesuvesi nimittäin hapertaa vaatteen pintaa ja lyhentää siten myös käyttöikää. Urheiluvaatteissa usein käytetty elastaani menettää joustavuuttaan liian kuumassa pesussa.

 

Tiesitkö?
Jos hienhaju on jo pinttynyt vaatteeseen, voit koettaa poistaa hajua etikka-vesiseoksella. Lisää puoli desilitraa etikkaa viiteen litraan viileää vettä ja anna vaatteen liota puolisen tuntia. Huuhtele ja pese koneessa normaaliin tapaan.

Lähteet: LV:n tuotekehityskemisti Minna Salmela ja martat.fi.

Hakutulokset