Hyppää sisältöön

Finnejä, kutinaa ja kuivumista?

Finnejä, kutinaa ja kuivumista?

Näin ennaltaehkäiset iho-ongelmat maskiaikana.

Kasvomaskin alla iho hautuu: kostea ja lämmennyt ilma on otollinen kasvualustan bakteereille ja ärsytykselle. SKY-kosmetologi Anne Sario kertoo, miten ihoa kannattaa maskiaikana hoitaa, jotta voi välttää finnit, kutinan ja kuivumisen. Ihonhoitoon sopivat hyvin LV:n uudistetut, hellävaraisen tehokkaat tuotteet.

Nainen talvimaisemassa keltainen pipo ja kasvomaski päässä.

Maski lämmittää ihoa, ja lämpö avaa ihohuokoset, jotka imevät itseensä epäpuhtauksia tavallista helpommin. Tuloksena voi olla ihoärsytystä tai masknea eli kasvomaskin aiheuttamaa aknea. Yleinen suositus on vaihtaa kasvomaski aina, kun se on kostunut.

– Samaa maskia ei pitäisi käyttää koko päivän ajan, sillä silloin syntyy helpommin myös maskista johtuvia iho-ongelmia, kauneudenhoitoalan konkari, Bernerin PR-tehtävissä 40 vuoden ajan työskennellyt SKY-kosmetologi Anne Sario sanoo.

Kasvoja voi maskinvaihdon yhteydessä pyyhkäistä misellivedellä ja kosteuttaa omalle iholle sopivalla kosteusvoiteella. Jos kasvoilla on meikkiä, pinnalle voi vaihdon välissä suihkauttaa omalle ihotyypille sopivaa, kosteuttavaa suihketta.

– Kosteutus kannattaa, sillä se on hyvän ihonhoidon ja iho-ongelmien ehkäisyn A&O. Jos ihon kosteuspitoisuus on riittävä, se kestää myös enemmän ulkoista rasitusta, Sario sanoo.

Maskin käyttö voi pahimmillaan tulehduttaa ihon ja aiheuttaa voimakasta ihon ärtymistä. Sario muistuttaa, että tällöin kannattaa aina kääntyä ihotautilääkärin puoleen, sillä kotihoito ei välttämättä enää riitä.

Puhdistus on aina ihonhoidon perusta

Sario muistuttaa, että ihon puhdistus on ihonhoidon perusta – myös maskiaikana. Iho kannattaa puhdistaa aamun illoin erittäin huolellisesti ja kuoria ihoa säännöllisesti, jotta epäpuhtaudet ja kuollut ihosolukko saadaan poistettua.

– Ihon puhdistuksessa voi käyttää joko kaksivaiheista puhdistusta tai pestä kasvot puhdistusemulsiolla iltaisin kahdesti ja aamuisin kerran. Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa.

Puhdistuksen voi viimeistellä ihotyypille sopivalla kasvovedellä tai misellivedellä.

Anne Sario kokosi kaikille ihotyypeille sopivat täsmävinkit maskiajan ihonhoitoon.

Näin hoidat normaalia, kuivaa ja herkkää ihoa

 • Valitse yövoiteeksi kosteuttava voide, joka sisältää keramidia ja glyserolia. Ihoa kosteuttavana aineena toimii glyseroli. Keramidit vahvistavat ihon suojamuuria ja ehkäisevät siten ihossa olevan kosteuden haihtumista. Ihon pinta pysyy kosteutettuna ympäri vuorokauden eikä reagoi voimakkaasti ulkopuolisiin ärsykkeisiin. Mitä kuivempi iho, sen kosteuttavampi yövoide.
 • Valitse myös kosteuttava päivävoide, joka suojaa samalla uv-säteiltä. Iho on hyvä suojata auringolta jokaisena vuodenaikana.
 • Lisää halutessasi ennen meikkiä iholle vielä kasvoseerumia, joka tasoittaa ihon väriä ja häivyttää juonteita.
 • Maskin alle ei kannata sivellä paksua meikkikerrosta hautumaan. Jos haluat meikata ja tasoittaa ihon pintaa, valitse hyvin ohut BB- tai CC-voide.
 • Kuori iho kerran viikossa: hiero kasvojen kuollut ihosolukko hellävaraisesti kuorintavoiteella ja huuhdo huolellisesti. Hyvin herkälle iholle sopii entsymaattinen, kemiallinen kuorintavoide, jossa ei ole rakeita tai rakeet ovat erittäin pieniä.
 • Kuorinnan lisäksi voit hoitaa ihoa säännöllisesti kosteuttavalla naamiolla. Anna naamion vaikuttaa ohjeiden mukaisesti ja huuhtele kasvot huolellisesti.

Näin hoidat sekaihoa ja rasvoittuvaa ihoa

 • Jos ihosi rasvoittuu ja kiiltää helposti, valitse aamu- ja iltavoiteeksi geelimäinen tuote, joka supistaa ihohuokosia ja ehkäisee ihon kiiltoa.
 • Lisää halutessasi ennen meikkiä iholle vielä kasvoseerumia, joka tasoittaa ihon väriä ja häivyttää juonteita.
 • Maskin alle ei kannata sivellä paksua meikkikerrosta. Jos haluat meikata ja tasoittaa ihon pintaa, valitse hyvin ohut BB- tai CC-voide.
 • Kuori iho säännöllisesti noin kerran viikossa: hiero kasvojen kuollut ihosolukko hellävaraisesti rakeisella kuorintavoiteella ja huuhdo huolellisesti.
 • Hoida ihoa naamiolla: epäpuhtauksiin taipuvaisen ihotyypin kannattaa kokeilla esimerkiksi savipohjaista naamiota, joka imee itseensä epäpuhtauksia. Anna naamion vaikuttaa ohjeiden mukaisesti ja huuhdo huolellisesti.
 • Jos ihollesi ilmestyy yksittäisiä finnejä, voit hoitaa niitä paikallisesti antiseptisellä voiteella. Jos ihosi tulehtuu, käänny ihotautilääkärin puoleen.

Ihon puhdistukseen ja kasvomaskin alle sopivat LV-tuotteet

Valitsimme parhaiten ihon puhdistukseen ja maskin aiheuttaman rasituksen ja ärtymisen hoitoon sopivat LV-tuotteet. Lue miten uudistimme koko kasvojenhoitosarjamme ja tutustu maskiajan tehotuotteisiin tarkemmin alla olevasta karusellista. Kaikki kasvojenhoidon tuotteet löydät kasvojenhoitotuotteiden sivulta tai ylävalikosta.

Hakutulokset