Hyppää sisältöön

Ihana aurinko, tervetuloa! – Näin suojaat kasvosi

Ihana aurinko, tervetuloa! – Näin suojaat kasvosi

Nauti täysillä auringon hyvää tekevistä vaikutuksista, mutta huolehdi kunnolla ihon aurinkosuojauksesta. Kasvojen herkkä iho tarvitsee hellävaraisen ja kevyen, varta vasten kasvoille tarkoitetun aurinkotuotteen, joka suojaa haitallisilta UV-säteiltä ja hoitaa ihoa.

Valitse korkea suojakerroin

Mitä korkeampi suojakerroin, sitä kattavampi suoja. LV Aurinkovoide kasvoille sisältää UVA- ja UVB-suojan sekä suojakertoimen 50. Vaikka useissa meikkivoiteissakin on nykyään aurinkosuojakerroin, luultavasti tarvitset muutakin suojaa UV-säteitä vastaan.

”Meikkivoiteiden suojakerroin on yleensä melko matala, joten jos vaikkapa vain kävelet töihin tai pistäydyt terassille lounaalle, on lisäsuoja paikallaan”, meikkaaja Muru Ritala kertoo.

Kosteuta ja hoida samalla

Kasvojen iho on herkkä, joten sen suojaamiseen on hyvä valita mahdollisimman mietoja ainesosia sisältävä, erityisesti kasvojen iholle tarkoitettu tuote. LV Aurinkovoide kasvoille on hajusteeton ja väriaineeton.

”Valitsemme tuotteisiimme mahdollisimman mietoja säilöntäaineita ja vähän herkistäviä aurinkosuoja-aineita. Käytämme ainoastaan tarkkaan tutkittuja ja EU:n alueella hyväksyttyjä aineita”, sanoo LV:n senior brand manager Sanni Väinölä.

LV:n uudessa, erityisesti kasvoille tarkoitetussa aurinkosuojavoiteessa on aloe veraa ja hyaluronihappoa, jotka kosteuttavat ja suojaavat ihoa. Aloe vera sisältää muun muassa C- ja E-vitamiineja sekä antioksidantteja ja beetakroteenia.

Levitä voidetta reilusti ja ajoissa

Meikin alle sopiva aurinkovoide on kevyt – sellainen, joka ei muodosta tahmeaa kalvoa ihon pinnalle. Levitä voidetta iholle melko runsaasti – tarkat ohjeet voiteen käytöstä löytyvät pakkauksesta. Aurinkosuojatuote tulee laittaa iholle 15–30 minuuttia ennen aurinkoon menemistä, jotta se ehtii imeytyä ja muodostaa riittävän suojan.

”Noin teelusikallinen voidetta riittää kasvoille. Jos lisäät meikkivoidetta aurinkovoiteen päälle, anna aurinkovoiteen imeytyä kunnolla ennen meikkaamista”, Muru Ritala sanoo.

Aurinkovoide saattaa hieman kiiltää iholla, jos et käytä meikkivoidetta. Kiiltoa voit vähentää töpöttelemällä aurinkovoiteen päälle varovasti kevyen kerroksen puuteria.

Lisää voidetta parin tunnin välein

Jotta riittävä UV-suoja säilyy, lisää aurinkovoidetta muutaman tunnin välein varsinkin, jos oleskelet pitkään auringossa. Vaikka suojakerroin olisi korkea, iho kuluttaa voiteen pois muutamassa tunnissa. Erityisesti uimisen tai runsaan hikoilun jälkeen muista lisätä aurinkosuojaa.

Pese kasvot huolellisesti ja muista kuorinta

Vaikka aurinkovoide olisi kevyt, yhdessä meikin ja lämpimän päivän aikana kertyneen hien kanssa se muodostaa ihon pinnalle paksun kerroksen, joka täytyy viimeistään illalla pestä huolellisesti pois vedellä ja puhdistustuotteella. LV Puhdistusgeeli on erinomainen tuote tähän.

”Puhdistuksen lisäksi muista kuoria kasvot säännöllisesti, sillä kuorinta poistaa kuolleen, ihoa samentavan solukon ja antaa hehkua. Monet luulevat, että ihon kuoriminen poistaa kauniin päivetyksen. Asia ei kuitenkaan ole näin. Kuorinnan jälkeen iho tarvitsee aina huolellisen kosteutuksen”, Muru Ritala kertoo.

Muista aurinkolasit ja päähine

Silmiin tai silmien ympärille et voi levittää aurinkovoidetta, mutta nekin tarvitsevat suojaa UV-säteiltä. Varmista, että aurinkolaseissasi on riittävä UV-suoja ja kaiva hellepäivinä esiin lierihattu. Se suojaa päätä, varjostaa kasvoja ja estää suoran auringonporotuksen.

Tuotekuva: LV SPF50 Aurinkovoide kasvoille

LV Aurinkovoide kasvoille – suojaava ja kosteuttava aurinkosuoja

LV Aurinkovoide kasvoille suojaa kasvoja auringon haitallisilta säteiltä, ylläpitää kasvojen ihon hyvinvointia ja jättää mattamaisen pinnan sopien hyvin myös meikin alle. Voiteen aurinkosuojakerroin on 50, ja voide antaa suojaa sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan.

Vaikuttavat aineet: aloe vera, hyaluronihappo

Käyttö: Levitä voidetta runsaasti kasvoille 15–30 minuuttia ennen aurinkoon menemistä.

Tiesitkö? Meistä vähemmän on juuri sopivasti, ja siksi LV käyttää vain ympäristöä vähemmän rasittavia aurinkosuoja-aineita

LV Kuorintavoide kasvoille – sileämpi, elinvoimaisempi iho

LV Kuorintavoide poistaa kasvoilta kuolleen solukon ja epäpuhtaudet hellävaraisesti. LV Kuorintavoide on hajusteeton ja sopii myös herkälle iholle. 

Käyttö: Hiero voidetta kasvoille ja huuhtele vedellä. 

Tiesitkö? LV Kuorintavoide kasvoille on täysin vegaaninen. 

Hakutulokset