Hyppää sisältöön

Kuiva ja herkkä iho? Ota avuksi kotimainen kauraöljy

Kuiva ja herkkä iho? Ota avuksi kotimainen kauraöljy

Kotimainen kauraöljy on uusi hellävarainen superkosteuttaja.

Herkkä iho vaatii hellää huolenpitoa voidakseen hyvin. Kosmetiikkatuotteiden valinnassa on oltava tarkkana, sillä säilöntäaineet, hajusteet, hapot ja jotkut emulgaattorit voivat aiheuttaa punoitusta, kihelmöintiä, pistelyä tai kuumotusta. Herkkä iho reagoi helpommin myös ulkoilmaan ja saattaa talvella kuivua voimakkaasti. Pohjoismaissa herkkäihoisuus on yleisempää kuin muualla, sillä ihoa paksuntava auringonvalo on vähäisempää etenkin talvella”, kertoo tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki.

Hän on ollut mukana kehittämässä uutta LV Oat -tuotesarjaa, joka kosteuttaa, ravitsee ja rauhoittaa herkkää ihoa. Tuotteet sisältävät kotimaista kauraöljyä, joka saadaan elintarviketeollisuuden virroista – mikä puolestaan tukee järkevää luonnonresurssien käyttöä.

Kauraöljy muistuttaa arganöljyä rasvahappokoostumukseltaan, ja se sopii hyvin herkälle iholle. Öljyt ovat lähtökohtaisestikin turvallisia, sillä ne eivät sisällä mahdollisesti allergisoivia kasviproteiineja”, Tarakkamäki sanoo. Myös muut LV Oat -tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat tutkitusti turvallisia, ja niillä kaikilla on oma tehtävänsä. Hyaluronihappo tehokosteuttaa ihoa sitomalla itseensä vettä, ja prebiootit vahvistavat ihon omaa, hyvää bakteeristoa. Tuotteiden optimoitu pH edesauttaa ihon hyvinvointia.

Myös Tarakkamäen iho on hyvin herkkä, ja hän testaa aina itse ensimmäisenä uudet LV-tuotteet. Atooppisella iholla on tutkitusti tavallista korkeampi pH, joten se tarvitsee tasapainottavia tuotteita. Kun iho voi hyvin, se suojautuu paremmin ulkoisilta ärsykkeiltä kuten kuivalta sisäilmalta ja ilmansaasteilta”, hän toteaa.

Kolmen kohdan hellävarainen hoitorutiini herkälle iholle
1. Puhdistus on ihonhoidon perusta

Herkkä iho pitää haaleasta vedestä ja LV Oat Gentle cleansing milk -puhdistusmaidosta, joka puhdistaa hellävaraisesti sekä tasapainottaa, suojaa ja hoitaa ihoa. 

Liian pesevät puhdistusaineet, kuuma vesi ja kova hankaus saattavat vahingoittaa ihon pintaa, mistä seuraa iho-ongelmia”, Tarakkamäki sanoo.

2. Seerumivesi viimeistelee puhdistuksen

Tehokosteuttavaa LV Oat Moisturizing serum water -seerumivettä voi Tarakkamäen mukaan käyttää kahdella tapaa. Seerumivettä voi viimeistellä puhdistuksen painelemalla tuotetta kasvoille vanulapun avulla, tai sitä voi levittää sormilla kevyesti kasvoille seerumin tapaan. 

Geelimäisessä tuotteessa on koostumus, joka sulaa kasvoille ja jättää ihon ihanan raikkaan ja kosteutetun tuntuiseksi.”

3. Voide kosteuttaa päivin öin 

Pehmeäntuntuinen LV Oat Soft day cream SPF 20 -päivävoide kosteuttaa herkkää ihoa ja suojaa sitä auringon haitallisilta säteiltä. Täyteläinen LV Oat Regenarating night cream -yövoide uudistaa ihoa yön aikana, mutta kuivaihoinen voi Tarakkamäen mukaan käyttää voidetta myös kosteuttavana naamiona tai talvella pimeään aikaan päivävoiteena.

 

Vastuullisuus on kokonaisuus

Kuten koko muukin ihonhoitoon tarkoitettu LV-tuoteperhe, myös uudet LV Oat -tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Tuotteet ovat tuoksuttomia, väriaineettomia, vegaanisia ja vastuullisesti tuotettuja. Myös uudet, innovatiiviset pakkaukset on suunniteltu ympäristöystävällisyys edellä.  

Tuotesarjan voiteet on pakattu kätevään pussipakkaukseen, jonka ansiosta muovin käyttöä on voitu pienentää jopa 50 prosenttia verrattuna perinteiseen tuubipakkaukseen. Sarjan puhdistusmaito, seerumivesi ja pesuneste on korkkia lukuun ottamatta pakattu kierrätysmuovista valmistettuun pakkaukseen.

Puhallamme tuote- ja pakkauskehitystiimin kanssa yhteen hiileen ja mietimme jatkuvasti, kuinka voisimme vielä enemmän vähentää neitseellisten muovien käyttöä ja suosia tuotteissa biohajoavia raaka-aineita”, sanoo Tarakkamäki.

Tuotteet ovat koostumukseltaan hiukan korkeamman hintatason luokkaa, ja olemme voineet käyttää enemmän vaikuttavia raaka-aineita, vaikka tuotteet ovatkin mietoja. Meille on tärkeää, että LV-tuotteet ovat kaikkien ulottuvilla”, hän toteaa.

 

 

  • Uudet LV Oat -tuotteet sisältävät kotimaista kauraöljyä, tehokosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihoa vahvistavia prebiootteja.
  • Tuotesarja pitää sisällään seitsemän kasvoille ja vartalolle tarkoitettua tuotetta: päivä- ja yövoide, seerumivesi, puhdistusmaito, vartalo- ja käsivoide sekä hoitava pesuneste.
  • Hajusteettomissa ja väriaineettomissa tuotteissa on optimoitu pH, ja ne on kehitetty herkän ihon tarpeisiin.
  • LV Oat -tuotesarjaa myyvät hyvin varustetut apteekit kautta maan.
  • Tuotteiden hinnat alkaen 7,90 €. Tutustu sarjaan tarkemmin täällä
Hakutulokset