Hyppää sisältöön

LV-käsidesi auttaa ehkäisemään norovirustartuntaa kotikäytössä

Kolme taiteltua pyyhettä, joiden edessä pieni LV käsidesipullo

LV-käsidesi auttaa ehkäisemään norovirustartuntaa kotikäytössä

Norovirustartuntaa voi ehkäistä kotikäytössä huolellisella käsipesulla ja LV-käsidesinfiointiaineella. Se sopii myös lasten käyttöön epidemioiden aikana.

Mies pesee käsiään saippualla juoksevan veden alla.

1. Pese kädet huolellisesti

Huolellinen käsienpesu vähentää virusten määrää käsissä merkittävästi. Siksi kädet tulee pestä aina WC:stä lähtiessä ja ennen ruokailua runsaalla lämpimällä vedellä ja saippualla. Käsien kuivaaminen pesun jälkeen lisää tehoa.

2. Käytä tarvittaessa LV-käsidesinfiointiainetta

LV Käsidesinfiointi on ensimmäinen kotikäyttöön tehty käsidesinfiointiaine, jossa on suoja myös norovirusta vastaan. Hajusteettoman ja väriaineettoman tuotteen teho on todettu monissa testeissä, ja se sopii herkälle iholle.
Käsidesinfiointiaineiden käyttö ehkäisee tyypillisten tartuntatautien leviämistä myös lapsilla, kun puhdasta pesuvettä ei ole saatavilla. Käsidesinfiointiaineessa käytetty etanoli ei imeydy suositeltavilla käyttömäärillä lapsen verenkiertoon, vaikka lapsen käsi menisi pian desinfioinnin jälkeen suuhun.
Noroepidemian aikana kädet pestään ja kuivataan aina hyvin ennen desinfiointia, jos se on mahdollista. Käsille annostellaan 3–5ml käsidesiä ja sitä hierotaan ihoon, kunnes alkoholi on haihtunut. Hiero tuote huolellisesti sormenpäitä myöten.

3. Siivoa kodin pinnat

Norovirustartunnan voi saada pinnoilta, joita sairas on koskettanut, eli kotona esimerkiksi ovenkahvoista. Virus voi säilyä tartuttavana useitakin päiviä. Siksi WC, hanat ja kosketuspinnat kannattaa siivota huolellisesti.
LV Desinfiointi kodin pinnoille on käyttövalmis alkoholipitoinen liuos keittiön ja kylpyhuonetilojen puhtaiden pintojen desinfiointiin. Se viimeistelee puhdistustuloksen tehokkaasti ja nopeasti ja tuhoaa pinnoilta bakteerit, useimmat homeet, hiivat sekä virukset, kuten noroviruksen.
Sumuta LV Desinfiointiainetta puhtaalle ja kuivalle pinnalle, anna vaikuttaa kaksi minuuttia ja pyyhi esimerkiksi kertakäyttöpyyhkeellä. Koska LV Desinfiointi kodin pinnoille ei ole pesutuote, älä käytä tuotetta turhaan vaan ainoastaan tarvittaessa, kun on syytä epäillä tartuntavaaraa.
Norovirusepidemian aikana on hyvä muistaa, että sekä käsien että pintojen pesu on erittäin tärkeää, ja desinfioinnilla vain viimeistellään puhdistus.

Hakutulokset