Hyppää sisältöön

LV:n biohajoavat tuotteet - 4 tärkeintä kysymystä

LV:n biohajoavat tuotteet - 4 tärkeintä kysymystä

LV:n biohajoavat tuotteet, nestesaippua ja suihkusaippua, ovat vegaanisia, väriaineettomia sekä hajusteettomia – ja ne on kehitetty ja valmistettu Suomessa. ”Vastuullinen valinta voi olla helppo, yksinkertainen arkinen ratkaisu”, LV:n tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki sanoo.

Hellävarainen, hoitava, hajusteeton – ja ekologinen. Yhä useampi haluaa valita iholleen tuotteen, joka on hyväksi myös ympäristölle.

– Mitä useampi tuotteen raaka-aineista on biohajoava, sitä vähemmän niiden jäämät päätyvät kuormittamaan ympäristöä. Ihmiset haluavat käyttää ihollaan tuotteita, jotka ovat hyviä paitsi heille itselleen ja läheisilleen, myös ympäristölle. Ekologisilla valinnoilla kerrotaan omista arvoista yhä vahvemmin, olipa kyse sitten kosmetiikasta, ruoasta tai vaatteista, LV:n tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki sanoo.

LV:n biohajoavat tuotteet, nestesaippua ja suihkusaippua, ovat vegaanisia, väriaineettomia sekä hajusteettomia. Tuotesarja on kehitetty ja valmistettu Suomessa yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa.

– Olemme valmistaneet ja kehittäneet uusia biohajoavia tuotteitamme jo yli vuosikymmenen ajan. Kehitämme tuotteet Helsingissä ja valmistamme ne Heinävedellä. Yhteistyömme raaka-ainetoimittajien kanssa on ollut tiivistä ja tuottanut tulosta, sillä olemme löytäneet juuri hygieniatuotteisiin sopivia biohajoavia raaka-aineita, Tarakkamäki kertoo.

Mitä tuotteidenne biohajoavuus tarkoittaa?

Miten LV:n biohajoavat tuotteet on kehitetty ja millaisia raaka-aineita tuotteissa on käytetty? Outi Tarakkamäki kertoo, mitä jokaisen on hyvä tietää biohajoavista tuotteista.

Biohajoavuudella tarkoitamme sitä, että tuotteessamme käytetyt raaka-aineet hajoavat maaperään, eli niistä jää mahdollisimman vähän jäämiä ympäristöön. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei biohajoavaakaan tuotetta saa kaataa suoraan vesistöön. Vaarana on vesistön rehevöityminen.

Mitä tahansa tuotetta ei myöskään saa kutsua biohajoavaksi, vaan asia pitää pystyä myös tieteellisesti todistamaan. Biohajoavat raaka-aineemme ovat läpäisseet OECD 301 -biohajoavuustestin, ja niitä saa sanoa biohajoavaksi. Vedenpuhdistamon ja maaperän mikrobit pystyvät tällöin käyttämään pesuvesiin joutuvan saippuan ravinnokseen.

Miksi ja milloin olette alkaneet tehdä biohajoavia tuotteita?

Ensimmäiset biohajoavat LV-tuotteemme, suihkusaippua ja nestesaippua, tulivat valikoimiimme jo kymmenisen vuotta sitten.

Haluamme kehittää tuotteitamme palvelemaan aiempaakin paremmin ihmisten tarpeita –
vastuullisesti. Yhä useammalle ekologisuus on tapa ajatella ja elää, mutta se ei ole aina helppoa
kiireen ja tuotevalikoimaviidakon keskellä. Vastuullinen valinta voi olla helppo, yksinkertainen
arkinen ratkaisu. Esimerkiksi biohajoavan käsisaippuamme valitseminen kauppareissulla on
vaivaton ekoteko.

Miten LV:n biohajoavat tuotteet on kehitetty?

Biohajoavien tuotteidemme kehitys alkaa oikeiden raaka-aineiden etsimisestä ja valinnasta. Olemme varmistaneet, että jokainen käyttämämme raaka-aine on testattu OECD 301 -biohajoavuustestillä. Raaka-aineiden biohajoavuuden lisäksi arvioimme niiden vastuullisuutta, hellävaraisuutta ja turvallisuutta.

Olemme valinneet biohajoavien tuotteidemme raaka-aineet tarkasti. Tuotteissa on hoitavia yhdisteitä, kuten kosteuttavaa glyserolia. Myös tuotteidemme säilöntäaineet ovat biohajoavia.

LV Biohajoava Suihkusaippua

Ovatko biohajoavat tuotteenne yhtä hyviä kuin muut tuotteenne?

Emme ole tinkineet biohajoavien tuotteidemme laadusta: ne toimivat yhtä hyvin kuin perinteiset tuotteemme ja ovat koostumukseltaan hoitavia ja puhdistavia.

 

LV Biohajoava Suihkusaippua sisältää kosteuttavaa glyserolia. Se sopii koko vartalon päivittäiseen pesuun. Suihkusaippuan pH on lähellä ihon luontaista pH:ta, ja se puhdistaa tehokkaasti myös rasvaisen ihon.

LV Biohajoava Nestesaippua ei sisällä synteettisiä tensidejä eli pinta-aktiiviaineita, jotka saattavat allergisoida joitain käyttäjiä. Lisäksi se on luontaisesti säilöntäaineeton. Tämä tuote on ainutlaatuinen, sillä se on kauppojen hyllyn ainoa nestesaippua, joka koostuu aidosta saippuasta.

Hakutulokset