Hyppää sisältöön

Marja Hintikka: ”Taistelen kauraöljyllä takkutukkaani vastaan”

Marja Hintikka: ”Taistelen kauraöljyllä takkutukkaani vastaan”

Marja Hintikka hellii helposti takkuuntuvia hiuksiaan kotimaisella kauraöljyllä. Tutustuimme mediapersoonan ja perheenäidin hiustenhoitorutiineihin.

”Sieltä se Takku taas saapui.” Tämän lauseen juontaja-toimittaja Marja Hintikka kuuli usein tutulta maskeeraaja-kampaajalta tullessaan tämän laitettavaksi tv-studiolle.

”Siinä sitten selvittelimme takkutukkaani ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia. Pitkistä hiuksista on tullut olennainen osa persoonaani. Helposti takkuuntuvina ne kuitenkin vaativat paljon huolenpitoa. Olenkin lähtenyt etsimään hellävaraisia hiustenhoitotapoja ja -tuotteita, joilla saisin pidettyä hiukseni sileinä ja kiiltävinä ilman turhaa hajuste- ja kemikaalikuormaa. En pidä vahvoista tuoksuista enkä eri tuotteiden tuoksukakofoniasta”, hän kertoo. 

LV:n hiustenhoidon asiantuntija, tuotekehityskemisti Lan Tran tutustui Marjan hiustenhoitotapoihin ja antoi helpot vinkkinsä, joilla pitkät hiukset pysyvät terveinä ja hyväkuntoisina.

”LV Kauraöljy -shampoo pesee tönköt muotoiluaineet pois”

MARJA: ”Tv-töiden takia hiuksiani käsitellään paljon. Lisäksi lapseni ovat roikkuneet niissä viimeiset yhdeksän vuotta, joten hiukseni ovat arjessa kovalla koetuksella. Tönköt muotoilutuotteet pesen pois ravitsevalla LV Kauraöljy -shampoolla. Rakastan nimittäin kauraa kaikissa muodoissa – aloitan aamunikin kaurapuurolla.

Olen todennut tuplapesun toimivaksi taktiikaksi. Ensin pesen pois enimmät muotoiluaineet. Toisella kierroksella hieron vaahtoa myös päänahkaani. Se on joskus ärtynyt aiemmin käyttämistäni shampoista, mutta kauraöljy hoitaa ja rauhoittaa. Pesun jälkeen hiukseni tuntuvat pehmeiltä, eivätkä ole ärsyttävässä takkumöllykässä.”

LAN: ”Uusi LV Kauraöljy -shampoo auttaa Marjaa takkupulmissa, koska se helpottaa hiusten kammattavuutta, vähentää pörröisyyttä ja lisää kiiltoa. Tuplapesu on hyvä ratkaisu silloin, kun hiuksissa on runsaasti muotoilutuotteita. LV Kauraöljy -shampoota kannattaa hieroa hellästi hiuspohjaan ja pestä hiukset vaahdolla puristellen puhtaiksi. Turhaa hankaamista on hyvä välttää.”

 

 

”LV Kauraöljy -hiusnaamiota käytän kuten hoitoainetta”

MARJA: ”Pesen hiukseni parin päivän välein. Olen alkanut käyttää ravitsevaa LV Kauraöljy -hiusnaamiota tavallisen hoitoaineen tapaan jokaisella pesukerralla. Huomaan, kuinka kuivat hiuslatvani oikein imevät kaikki ravinteet. Joskus jätän naamion hetkeksi hiuksiini, kun menen saunan lämpöön.

Jos minulla on aikaa, annan hiusten kuivua pesun jälkeen itsestään. Vältän turhaa föönausta ja lämpökäsittelyä. Letitän hiukseni yöksi löysälle letille, sillä se estää takkuuntumista.

Kaura kiehtoo minua myös naamiossa – se on suomalaisen sielunmaiseman vilja. Kauraöljystä tulee fiilis, että hoidan hiuksiani luonnon aineksilla.”

LAN: ”Noudatimme LV Kauraöljy -hiusnaamion kehittelyssä LV:n lupausta ’vähemmän on juuri sopivasti’. Tuotteessa on vain muutama tarkasti valittu, hellävarainen raaka-aine, kauraöljyn lisäksi muun muassa manteliöljyä. Naamio ei jätä hiuksiin rasvaista tunnetta, vaikka sitä käyttäisi Marjan tavoin jokaisella pesukerralla.”

 

”LV Kosteuttava hoitosuihke ehkäisee takkuja”

MARJA: ”Takkukuontaloni yksi pelastaja on ollut LV Kosteuttava hoitosuihke. Suihkuttelen sitä runsaasti pyyhekuiviin hiuksiin. Sen ansiosta harja liukuu hyvin ja takut aukeavat tavallista helpommin. 

Minulle on tärkeää, että tuotteet, joita suihkuttelen kasvojeni ympärillä, ovat mahdollisimman hajusteettomia, hellävaraisia ja allergisoimattomia. Pitkähiuksinen tyttärenikin käyttää samaa hoitosuihketta. En tahdo altistaa omaa enkä lasteni kehoa turhalle kemikaalikuormalle.”

LAN: ”LV Kosteuttava hoitosuihke, joka on muuten myös biohajoava, silottaa hiusten pintaa ja helpottaa niiden käsittelyä. Kiireisinä päivinä pestävän hoitoaineen voikin hyvin korvata hoitosuihkeella. Sen kosteuttava vaikutus kestää pitkään. Kreatiini ja kotimaisesta sokerijuurikkaasta valmistettu betaiini myös vahvistavat hiuksia.”

Marja Hintikka

”LV-hiuskiinne jättää hiukseni ilmaviksi”

MARJA: ”Varmaan jokaisella on muistoja hiuslakoista, jotka tekivät hiuksista tahmeat ja tönköt – ja lopputulos näytti lähinnä kypärältä. LV:n hiuskiinteen kuivaa ja hienojakoista suihketta on kiva käyttää. Se ei liimaa hiuksiani yhteen, vaan jättää ne ilmaviksi ja liikkuviksi.

Kiharran hiukseni usein juhliin ja iltamenoihin. LV:n hiuskiinteen avulla kiehkurat pysyvät kauniisti kuosissaan koko illan, ja minipullo kulkee näppärästi mukana käsilaukussa. Hajusteettoman lakan suihkuttelusta ei jää pistävää tuoksua tai kutinaa nenään, mikä on kohteliasta myös muita ihmisiä kohtaan.”

LAN: ”LV:n klassikkotuote, LV Hiuskiinne Extra Strong, säilyttää kampauksen mallillaan koko pitkän päivän. Kuten Marja on todennut, kiharat jäävät joustaviksi ja luonnollisen liikkuviksi. Kevyt ja kuivempi koostumus ei tee hiuksia tahmeiksi. Hajusteeton kiinne sopii myös hentohiuksisille, ja on helppo harjata pois.”

Hakutulokset