Hyppää sisältöön

Palauta hehku talven jäljiltä – 5 vinkkiä kevätiholle

Palauta hehku talven jäljiltä – 5 vinkkiä kevätiholle

Pimeys on selätetty ja kevät saa tulla! Monien iho on talven jälkeen kuiva, ohut ja samea. Jatka ihon tehokasta kosteuttamista, mutta kuori ensin talven harmaus pois. Herkkä iho reagoi helposti kevätaurinkoon, joten pidä aurinkovoide aina mukanasi.

Kevään lämpötilanvaihtelut, viima ja voimistuva UV-säteily koettelevat herkkää ihoa. Ihonhoidon ammattilaiset, ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski ja Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen asiantuntija, farmaseutti ja kosmetologi Merike Laine antavat parhaat vinkkinsä, joilla suojaat ja tuet kevätihon hyvinvointia.

1. Ihon hehku lähtee hellästä puhdistuksesta

Talven aikana ohentunut iho on altis säänvaihteluille: viimalle ja yhä voimakkaammin paistavalle auringolle. Iho voi reagoida myös katu- ja siitepölyyn. Kuivan ja herkän ihon hyvinvointi lähtee hellävaraisesta ja säännöllisestä puhdistuksesta.

”Kiristelevä iho saattaa ärtyä tavallista helpommin eri kosmetiikkatuotteiden raaka-aineista. Suosittelen hajusteetonta ja hellää, jossa on lyhyehkö ainesosaluettelo. Pesun jälkeen kasvovesi kosteuttaa ja rauhoittaa”, Merike Laine kertoo.

2. Elvytä talvikuiva iho täyteläiseksi ja kimmoisaksi

Voit luopua liian tuhdista päivävoiteesta viimeistään kevään edetessä, kun ilmankosteus lisääntyy. Kasvojen huolellisesta kosteutuksesta ei silti pidä laistaa. Kosteutettu iho kestää paremmin ulkoiset rasitteet.

”Kuiva iho saattaa hilseillä ja kutista ikävästi, ja se myös näyttää ryppyisemmältä. Voit käyttää rauhoittavaa ja tasoittavaa seerumia ja lukita kosteuden ihollesi kasvovoiteella, jossa on hyaluronihappoa”, Ville Kiiski sanoo.

3. Helli ja suojaa silmänympärysihoa

Kirkkaassa kevätauringossa silmiä tulee helposti siristeltyä. Suojaa siis silmäsi ulkoillessa aurinkolaseilla, jotta vältät ylimääräiset juonteet.

Kosteutettu iho kestää paremmin

”Silmänympärysvoiteen ainesosat on valittu niin, että ne sopivat herkälle ihoalueelle. Voiteet ovat myös ohuempia, eivätkä ne turvota silmänympärysihoa tai ärsytä silmiä samalla tavalla kuin rasvaiset tai öljypitoiset kasvovoiteet, joiden käyttöä silmien lähellä kannattaa välttää”, Merike Laine kertoo.

4. Karista talven sameus – kuori esiin kirkas kevätiho

Ihon karheus ja harmaus saavat kyytiä kuorinnalla. Hellävarainen kuorintavoide poistaa kasvoilta kuolleen solukon, kirkastaa ja tekee ihosta silkkisen pehmeän. Kuorittu iho on vastaanottavaisempi hoitotuotteiden aktiivisille ja hyvää tekeville ainesosille.

”Vältä karheita kuorinta-aineita, ettet riko ihosi suojamuuria ja ärsytä ihoasi turhaan. Helläkin kuorinta voi kuivattaa kasvoja enemmän kuin tavanomainen puhdistus, joten muista kunnon kosteutus aina kuorinnan jälkeen”, Merike Laine neuvoo.

5. Nauti ihanasta kevätauringosta turvallisesti

Talven jälkeen kalpea iho on syytä suojata aina ulkona aurinkovoiteella: suositeltu suojakerroin on 50. Keväthangilla lumi lisää merkittävästi UV-altistusta heijastusvaikutuksensa vuoksi. Aurinkosuojasta ei ole iholle koskaan haittaa, mutta palamisesta on.

”Myöhemmin keväällä auringon lisääntyessä monet voivat saada monimuotoista valoihottumaa eli sitä ’tavallista aurinkoihottumaa’. Herkkäihoisten tulisi suosia hajusteettomia tuotteita auringossa. Hajusteet voivat sisältää tuhansittain erilaisia aineita, joista monet voivat ärsyttää ihoa. Aurinko voi muuttaa hajusteiden ominaisuuksia ja lisätä niiden ärsyttävää vaikutusta”, Ville Kiiski sanoo.

LV kevyt päivävoide SPF 20 tuubi 60 ml

LV Kevyt päivävoide SPF 20

LV Kevyt päivävoide SPF 20 sisältää aurinkosuojan, joka suojaa ihoa haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Kevyt, helposti imeytyvä päivävoide kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa ja sopii kaikille ihotyypeille.

Vaikuttavat aineet: Hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja prebiootti ylläpitää ihon tasapainoista mikrobiomia. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja ehkäisee haitallisten hapettumisilmiöiden ihoa ennenaikaisesti vanhentavia vaikutuksia.

Tiesitkö? Käytä Kevyttä päivävoidetta, kun tarkoituksena ei ole oleilla auringossa. Jos oleskelet auringossa, suojaa iho aina aurinkovoiteella. Aurinkovoide kestää hikoilua ja hankaamista paremmin, joten suoja on pitkäkestoisempi.

LV tuotekuva puuhdistusvaahto 150 ml pumppupullo

LV Puhdistusvaahto

Hellävarainen LV Puhdistusvaahto puhdistaa iholta epäpuhtaudet ja vesiliukoisen meikin säilyttäen ihon luonnollinen kosteustasapainon. Glyseroli kosteuttaa ja jättää iholle pehmeän tunteen pesun jälkeen. Silkkinen vaahto levittyy helposti.

Vaikuttavat aineet: Hellävaraisten ihoa puhdistavien aineiden seos puhdistaa ihon tehokkaasti. Glyseroli estää ihon kuivumista.

Tiesitkö? Sopii myös herkälle silmänympärysiholle.

LV Micellar puhdistusvesi 

LV Micellar puhdistusvesi poistaa hellävaraisesti ja tehokkaasti kevyen meikin ja epäpuhtaudet. Säilyttää ihon luonnollisen kosteustasapainon ja jättää ihon raikkaan ja kosteutetun tuntuiseksi käytön jälkeen.

Vaikuttavat aineet: Sisältää ihon suojamuuria vahvistavaa niasiiniamidia ja edistää ihon hyvinvointia.

Tiesitkö? Erinomainen monikäyttöinen vedettömään puhdistukseen sopiva tuote mukaan vaikkapa salille, matkalle, mökille tai veneeseen.

Tuotekuva LV:n kasvohoitosarjan uudesta kasvoseerumista.

LV Kasvoseerumi

LV Kasvoseerumin aktiiviset ainesosat vahvistavat ihon omaa suojakerrosta, tasoittavat ihoa ja häivyttävät juonteita. Kosteuttaa tehokkaasti ja pitkäkestoisesti.

Vaikuttavat aineet: Allantoiini kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Luonnollinen bisabolol-öljy rauhoittaa ihoa tehokkaasti.

Tiesitkö? Loistotuote esimerkiksi meikin alle pohjustustuotteeksi ihoa tasoittavan ominaisuutensa ansiosta.

50 ml:n SPF 50 aurinkovoidetuubi valkoisella taustalla

LV SPF 50 aurinkovoide kasvoille

LV Aurinkovoide kasvoille suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä ja ylläpitää kasvojen ihon hyvinvointia. Voiteessa on korkea suojakerroin 50, ja se suojaa auringon haitallisia UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Koostumus on vedenpitävä.

Vaikuttavat aineet: Voiteessa on UVA- ja UVB-aurinkosuoja-aineita. Aloe vera -uute kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa.

Tiesitkö? Sopii hyvin meikin alle, sillä voide levittyy helposti, imeytyy tehokkaasti eikä jätä iholle tahmaista tunnetta.

Hakutulokset