Hyppää sisältöön

Pienten pyykki puhtaaksi: 4 tärppiä tahranpoistoon

LV tahranpoisto

Pienten pyykki puhtaaksi: 4 tärppiä tahranpoistoon

Heilahtiko puurolusikka suun sijaan uuden paidan kaulukselle tai kaatuiko täysi maitolasi suoraan syliin? Lapsiperhearjessa sattuu ja tapahtuu – tahrojen selättämisessä tarvitaan sekä nopeutta ja tietoa että malttia.

Puuro-, marjasose- ja maitotahroja… Monessa ruuhkavuosia elävissä perheessä pyykkikone pyörii päivittäin useammankin kerran, ja tahroilta on mahdotonta välttyä.

Tartu tahraan nopeasti
Mitä nopeammin otat vaatetahran käsittelyysi, sitä helpompi se on puhdistaa. Viikon tai pari pyykkikorissa muhinutta tahraista vaatetta on vaikeampi saada puhtaaksi. Esikäsittele ja pese tahraantunut vaate siis niin pian kuin saat kätesi vapaaksi muusta puuhasta.

Esikäsittele tahra – pieni vaiva kannattaa
Esikäsittelyn unohtaa helposti pyykkirumban keskellä, mutta tämä pieni vaiva maksaa itsensä usein takaisin. Kaavi vaatteesta ylimääräinen sose tai puuro pois ja huuhtaise tahra valuvan veden alla. Pinttynyttä, vaikeaa tahraa kannattaa raaputtaa aina vaatteesta poispäin, jotta tahra ei leviä ja materiaalin kuidut eivät vahingoitu.

Hiero tarvittaessa nestemäistä pesuainetta tahran pintaan tai suihkauta LV Tahranpoistosprayta ja anna vaikuttaa hetki ennen kuin panet sen pesukoneeseen pyörimään. Puuvilla on yleinen materiaali lastenvaatteissa ja kestää hyvin tahran esikäsittelyä. Jos sinulla on kuitenkin käsissäsi erityisen arka materiaali, kokeile pesuainetta ensin huomaamattomaan kohtaan.

Valitse oikea pesuaine
Valitse vauvojen ja pikkulasten likapyykille pesuaine, joka tehoaa nimenomaan tyypillisesti lastenvaatteisiin kiinnittyvään likaan. Hajusteeton ja herkälle iholle sopiva LV Pikkuväki pyykinpesuneste on kehitetty erityisesti vauvojen ja pienten lasten pyykkiä varten. Pesuaine sopii kaikille väreille ja materiaaleille villaa ja silkkiä lukuun ottamatta.

LV Pikkuväki pesuaine sisältää useita eri entsyymejä, joten sillä puhdistuvat tehokkaasti esimerkiksi hedelmä-, maito-, puuro- ja perunatahrat. Myös lastensoseiden sakeuttamisaine sekä ruohotahrat irtoavat helposti.

Nestemäinen pesuaine sisältää myös hajunsyöjää, joka neutralisoi tehokkaasti pulautus-, pissa- ja kakkatahroja jo alhaisissa lämpötiloissa. Pesuaine pitää värit kirkkaina ja estää vaatteiden pinnan nukkaantumista. Mikä parasta, voit pestä pesuaineella koko perheen pyykit.

Silmämääräisestä lorautuksesta oikeaan annosteluun
Vähemmän on enemmän. Saatamme silmämääräisesti lorauttaa pesupalloon huomattavasti enemmän pesuainetta kuin tarvitsisi. Annostelussa kannattaa noudattaa pakkauksen ohjeita, sillä ylimääräisestä pesuaineesta voi jäädä jäämiä vaatteisiin.

Pinttyneemmätkin tahrat lähtevät helpommin irti korkeassa pesulämpötilassa, ja esimerkiksi puuvilla kestää usein hyvin 60 asteen pesun. Vilkaise vielä ennen pesua vaatteen pesuohjeet ja suosituspesulämpötila.

 

 

Tiesitkö?

  • Mustikka ja muut marjatahrat: Tuore tahra saattaa kadota helposti puuvilla- ja pellavavaatteesta, kun lasket tahran päälle kuumaa vettä.

  • Veritahra: Haaverin sattuessa saatat saada tuoreen veritahran pois, kun lasket tahran päälle jääkylmää vettä. Kuumaa vettä ei kannata käyttää, sillä se saa tahran jämähtämään entistä tiiviimmin vaatteeseen.

  • Suklaa: Suklaatahraa voit esikäsitellä sappisaippualla tai ruokasoodalla ja vedellä yhdistetyllä tahnalla. Pese sen jälkeen entsyymipitoisella pesuaineella.

Vinkit antoi LV:n tuotekehityskemisti Minna Salmela.

Hakutulokset