Hyppää sisältöön

Tuoksut ja hajusteet herkistävät

Jopa 40 prosenttia meistä saa epämiellyttäviä oireita erilaisista ympäristömme tuoksuista

E-kolvi ja lasiputket, joissa on tuoksuvia kukkia.

Tuoksut ja hajusteet herkistävät

Jopa 40 prosenttia meistä saa epämiellyttäviä oireita erilaisista ympäristömme tuoksuista

Tuoksuherkkien hajuaisti ei ole tavallista herkempi, vaan heiltä puuttuu ominaisuus tottua tuoksuihin.

Jopa 40 prosenttia meistä saa epämiellyttäviä oireita, kuten esimerkiksi nuhaa, päänsärkyä tai pahoinvointia erilaisista ympäristömme tuoksuista. Tätä kutsutaan tuoksuherkkyydeksi. Tuoksuherkkien hajuaisti ei ole tavallista herkempi, vaan heiltä puuttuu ominaisuus tottua tuoksuihin. Oireita aiheuttavia tuoksuja ovat useimmiten hajuvedet ja partavedet, mutta myös esimerkiksi homeen tai hien haju voi olla jollekin oireet laukaiseva tekijä.

Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimuksen mukaan väestöstämme noin joka kolmas oireilee ainakin joskus tuoksuista tai hajuista. Heistä vajaa kolmannes määriteltiin vahvasti tuoksuherkäksi.

Hajusteallergiaa puolestaan esiintyy vain noin 2–3 prosentilla väestöstä. Hajusteallergia eroaa tuoksuherkkyydestä oireiltaan. Sen oireena on ihottuma, joka ilmenee hajustetuille tuotteille altistuneilla alueilla.

Hajusteettomat tuotteet ovat miellyttäviä paitsi omalle iholle, myös huomaavaisia muille ihmisille. Kaikki LV-tuotteet ovat hajusteettomia, koska haluamme tarjota herkällekin sopivan vaihtoehdon – oli hän sitten perheenjäsenesi, työkaverisi tai sinä itse.

Lähde: Allergia-, iho- ja astmaliitto

Hakutulokset