Skip to content

5 superämnen för din huds bästa – dessa litar LV på

LV:n uusi kasvojenhoitosarja; vahvistava seerumi, micellar puhdistusvesi, micellar puhdistusgeeli ja vahvistava kasvovoide.

5 superämnen för din huds bästa – dessa litar LV på

Varje LV-produkt är resultatet av en noggrann produktutveckling och varje råvara som används är noga utvald. LV:s produktutvecklingschef Outi Tarakkamäki presenterar sina pålitliga råvaror som garanterar effektiva och skonsamma LV-ansiktsvårdsprodukter.

Mindre är precis lagom – enligt denna ideologi väljer LV också råvaror till produkterna. Produkterna ska ha allt som behövs, men inget onödigt. Målet är en så kort råvaruförteckning, dvs. inci-lista som möjligt.

Vi vill skapa effektiva produkter utan parfym och färgämnen som passar även känslig hud. Vi strävar alltid efter den mest förnuftiga kombinationen av ingredienser som uppfyller hudens behov. LV:s pålitliga råvaror har ofta många olika effekter. Om samma ämne till exempel kan både skydda och lugna huden så bidrar det till att förkorta produktens råvarulista, säger Outi Tarakkamäki, produktutvecklingschef på LV som har arbetat med LV-serien redan i 15 år.

LV-produkterna har ambitiösa hållbarhetskrav och råvaruvalet utgör grunden för allt. Hela den nya Stärkande ansiktsvårdsserien har genomgått en livscykelanalys, vilket innebär att produkternas miljöpåverkan har undersökts från råvaruinköp till återvinning av tomma förpackningar.

”Förhoppningen är att allt fler råvaror i framtiden ska komma från industrins biflöden. Ett exempel är den effektiva fuktgivaren betain, som utvinns ur sockerbetor som en biprodukt från sockerindustrin”, säger Outi Tarakkamäki.

Superämnen i LV:s ansiktsvårdsprodukter

LV:n vahvistava kasvovoide ja vahvistava seerumi

1. Mångverkande niacinamid

Niacinamid, eller vitamin B3, är sedan några år tillbaka väldigt populärt bland hudvårdsexperterna, både i världen och hos oss. Skönhetsbloggare över hela världen har delat med sig av sina erfarenheter av detta välkända och idag trendiga mirakelämne som kan göra vad som helst. Det skyddar, stärker, ökar hudens elasticitet och förebygger orenheter.

Tack vare sina mångsidiga effekter har niacinamid valts ut till alla fyra produkter i LV:s nya Stärkande ansiktsvårdsserie. Eftersom skonsamhet är ett viktig fördel med niacinamid passar den utmärkt även för känslig hud.

I LV Stärkande serum och LV Stärkande ansiktskräm stärker niacinamid hudens barriärfunktion. Det hjälper till att skydda huden mot orenheter, blått ljus och fria radikaler orsakade av UV-ljus. Dessutom balanserar den talgproduktionen och hjälper på så sätt till att minska hudens glans.

I LV Micellar rengöringsvatten och LV Micellar rengöringsgel hjälper niacinamid till att motverka skador från luftföroreningar. Båda produkterna kan torkas bort från ansiktet istället för att tvättas, vilket ger en starkare skyddande effekt.

 

2.Högteknologiska peptider

Peptider är högteknologiska råvaror som är välkända från premiumhudvårdsprodukter. I LV Stärkande ansiktskräm och LV Stärkande serum fungerar peptiden som fuktgivare. Samma peptid påskyndar också produktionen av fukttransporterande proteiner i huden.

 

Kuva LV:n uudesta kasvojenhoitosarjan tuoteperheestä.

3. Högåterfuktande hyaluronsyra

Hyaluronsyra har också länge varit en trendig råvara inom kosmetika. Hyaluronsyrans superkraft är att den kan binda tusen gånger mer vatten på 5–12 timmar jämfört med molekylens egenvikt. Den har också en återfuktande roll i LV:s ansiktsvårdsprodukter, såsom LV Ögonkräm, LV Återfuktande ansiktskräm 48 h och Skyddande dagkräm SPF 15.

4. Stärkande ceramider

För att bygga upp hudens skyddsbarriär behövs förutom cellerna bland annat ceramider – fetter som återfuktar på djupet, skyddar och reparerar hudens yta samt håller ihop hudens celler som ett puts. Ceramider ger långvarigt skydd för känslig och torr hud. I LV-produkterna har ceramid använts som aktiv ingrediens i LV Reparerande nattkräm.

 

 

5. Lugnande och förnyande allantoin

Precis som vintageplagg har blivit trendiga, har gamla, väl beprövade kosmetikaråvaror blivit trendiga igen. En av dem är allantoin, ett lugnande, hudförnyande och återfuktande ämne som på senare år har blivit en storfavorit inom kosmetika.

I början av 1900-talet upptäcktes att allantoin var en av de aktiva substanserna i växtextrakt som används inom traditionell medicin. Sedan dess har det kunnat produceras syntetiskt.

Allantoinets fördelar kan utnyttjas även vid låga koncentrationer och ämnet irriterar inte huden. Därför är det en pålitlig råvara i många av LV:s ansiktsvårdsprodukter, såsom LV Ansiktsserum, LV Micellar Rengöringsgel, LV Ansiktsvatten, LV Ansiktspeeling, LV Reparerande nattkräm, LV Återfuktande ansiktskräm och LV Stärkande serum.

Sökresultat