Hyppää sisältöön

LV Käsihuuhde - käsihygienian kulmakivi

Sairaalan käytävä

LV Käsihuuhde - käsihygienian kulmakivi

Käsien kautta tapahtuva kosketustartunta on yleisin hoitoon liittyvien infektioiden leviämistapa. Käsihygienian merkitystä terveydenhuollossa ei siis voi liikaa korostaa. Tehokkaan käsihygienian kulmakivi on käsien desinfektio, jossa alkoholipohjaiset käsihuuhteet ovat avainasemassa.

Käsihuuhteen käyttö on todettu ihoystävälliseksi, nopeaksi ja tehokkaaksi tavaksi ehkäistä kosketustartuntoja.¹ Etanolipohjaisilla käsihuuhteilla on nopea teho erilaisiin mikrobeihin. Etanoli tuhoaa bakteerit, hiivat, homeet ja useimmat virukset. Poikkeuksen muodostavat bakteeri-itiöt ja vaipattomat virukset, joihin etanoli ei sellaisenaan tehoa.¹ Nykyään on kuitenkin saatavilla innovatiivisen tuotekehityksen tuloksena käsihuuhteita, jotka todistetusti tehoavat myös vaipattomiin viruksiin (esim. norovirus), kuten Bernerin LV Käsihuuhde.

Aikaisemmin kosketustartuntoja on yritetty estää käsien saippuavesipesulla, mikä kuitenkin toistuessaan on hyvin kuluttavaa iholle. Jatkuvan pesemisen aiheuttama kuiva ja karhea iho on infektioiden torjunnan kannalta ongelmallinen, sillä väliaikainen mikrobisto tarttuu siihen helposti eikä sitä saada hävitettyä yhtä helposti kuin terveeltä iholta. Saippua-vesipesua suositellaankin nykyään vain näkyvästi likaiselle iholle, WC-käynnin jälkeen sekä Clostridium difficile tai norovirus -infektioiden yhteydessä.¹

LV Käsihuuhde Heinäveden tehtaalla

Bernerin käsihuuhteet on valmistettu yrityksen tehtailla Heinävedellä ja ne on kehitetty erityisesti suomalaisen terveydenhuollon tarpeisiin. Kaikki käsihuuhteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia. Niiden raaka-aineenakäytetty etanoli on biohajoava ja ympäristöystävällinen aine, joka haihtuu nopeasti iholta ja pinnoilta. Kun halutaan turvallista tehoa käsihygieniaan, ammattilaisen valinta on Bernerin käsihuuhteet.

Lähteet:
1 Anttila, V-J., Hellstén, S., Rantala, A., Routamaa, M., Syrjälä, H.  & Vuento, R.  2010. Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta. Suomen Kuntaliitto. WS Bookwell Oy. Porvoo.

Hakutulokset