Skip to content

Vet du vad som utgör hudvårdens koldioxidavtryck?

Så här har LV lyckats få ner det till ett minimum

An aerial view of a lake surrounded by trees. The lake is irregular in shape and has a few small islands. The trees are mostly green, but there are also some yellow and orange leaves, indicating that it is autumn.

Vet du vad som utgör hudvårdens koldioxidavtryck?

Så här har LV lyckats få ner det till ett minimum

Spelar mängden ingredienser i ansiktsserumet någon roll? Och hur påverkar förpackningen produktens miljöpåverkan? LV tog reda på koldioxidavtrycket från sin nya Stärkande ansiktsvårdsserie.

LV är det första finska kosmetikamärket som har undersökt miljöpåverkan från sin nya produktserie. I början av 2023 gjordes en livscykelanalys och koldioxidavtrycksberäkning för produkterna i LV Stärkande hudvårdsserie. Den nya serien har ett litet koldioxidavtryck, men LV ville göra den koldioxidneutral. Därför kompenserar LV för de återstående utsläppen.

Dessa 8 val har LV gjort för att öka hållbarheten i LV Stärkande ansiktsvårdsserie. Många av dem minskar också produkternas koldioxidavtryck utan att kompromissa med kvaliteten.

Punatukkainen nuori nainen kuivaa kasvojaan kylpyhuoneessa vihreällä pyyhkeellä

1. Endast biologiskt nedbrytbara råvaror

Alla råvaror i nya LV Stärkande ansiktsvårdsserie bryts ner i jordmånen. På så sätt säkerställs att så få rester som möjligt hamnar i miljön.

2. Varför värma upp när det inte behövs?

För produkterna väljs bara råvaror som inte kräver uppvärmning till höga temperaturer vid blandning. Kallblandning förbrukar 80 procent mindre energi än uppvärmning av blandningar.

3. Inget onödigt

I våra LV-produkter strävar vi alltid efter den mest förnuftiga kombinationen av råvaror som passar din huds behov. Allt onödigt tas bort för att produkterna ska vara så snälla mot huden och miljön som möjligt. Råvarorna köps in så nära som möjligt.

4. Utan parfym och färgämnen, tack!

Alla LV-produkter lämpar sig för känslig hud och är fria från parfym och färgämnen. Visste du förresten att det är just dessa råvaror som är minst viktiga för produktlöftet?

5. Smarta förpackningar ända ner till etiketten

Förpackningen står för ungefär en tredjedel av koldioxidavtrycket från produkterna i nyhetsserien. Även vid förpackningen följer vi LV:s ”mindre är precis lagom”-ideologi. Förpackningarna är tillverkade med cirkulära produkter och etiketterna är huvudsakligen tillverkade av finsk tallolja.

6. Finländsk ända till rötterna

Produkterna i nyhetsserien kommer från Berners fabrik i Heinävesi, precis som de flesta andra LV-produkter. Närproduktionen sparar enormt många transportkilometer och sysselsätter finländarna. Alla LV-produkter tillverkade i Finland är märkta med Nyckelflaggan.

7. Vem behöver ett berg av burkar?

I den nya Stärkande ansiktsvårdsserien finns bara fyra produkter som kompletterar varandra. Den har allt du behöver och du behöver inte göra mer för din bashudvård. LV har i många år talat för minskning – en fråga som just nu är trendig i världen.

8. Tips! Så påverkar du själv – även användningssätten spelar roll

Om du använder rengöringsgel utan vatten minskar du produktens koldioxidavtryck med 50 procent. Livscykelberäkningen visade att varmvattenanvändningen har en överraskande stor inverkan på produktens miljöbelastning.

Sökresultat