Hyppää sisältöön

Tiedätkö, mistä ihonhoidon hiilijalanjälki muodostuu?

Näin LV painoi sen minimiin

An aerial view of a lake surrounded by trees. The lake is irregular in shape and has a few small islands. The trees are mostly green, but there are also some yellow and orange leaves, indicating that it is autumn.

Tiedätkö, mistä ihonhoidon hiilijalanjälki muodostuu?

Näin LV painoi sen minimiin

Onko kasvoseerumin raaka-aineiden määrällä väliä? Entä miten pakkaus vaikuttaa tuotteen ympäristökuormaan? LV selvitti uuden Vahvistavan kasvojenhoitosarjansa hiilijalanjäljen.

LV on ensimmäinen suomalainen kosmetiikkabrändi, joka tutki uuden tuotesarjansa ympäristövaikutukset. Elinkaarianalyysi ja hiilijalanjälkilaskenta tehtiin alkuvuodesta 2023 LV Vahvistavan ihonhoitosarjan tuotteille. Uutuussarjan hiilijalanjälki on pieni, mutta LV halusi tehdä siitä hiilineutraalin. Niinpä se kompensoi jäljelle jääneet päästöt.

Nämä 8 valintaa LV on tehnyt lisätäkseen LV Vahvistavan kasvojenhoitosarjan vastuullisuutta. Monet niistä myös pienentävät tuotteiden hiilijalanjälkeä ilman, että laadusta joudutaan tinkimään piiruakaan.

Punatukkainen nuori nainen kuivaa kasvojaan kylpyhuoneessa vihreällä pyyhkeellä

1. Vain biohajoavia raaka-aineita

Uuden LV Vahvistavan kasvojenhoitosarjan kaikki raaka-aineet hajoavat maaperään. Näin voidaan varmistaa, että niistä jää mahdollisimman vähän jäämiä ympäristöön.

2. Miksi kuumentaa, kun ilmankin pärjää?

Tuotteisiin valitaan vain raaka-aineita, joiden sekoittaminen ei vaadi kuumennusta korkeisiin lämpötiloihin. Kylmäsekoittaminen kuluttaa 80 prosenttia vähemmän energiaa kuin seosten lämmittäminen.

3. Ei mitään turhaa

LV-tuotteissa pyritään aina järkevimpään mahdolliseen raaka-aineyhdistelmään, joka vastaa ihosi tarpeisiin. Kaikki turha karsitaan, jotta tuotteet ovat mahdollisimman ystävällisiä iholle ja ympäristölle. Raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä.

4. Ilman hajusteita ja väriaineita, kiitos!

Kaikki LV-tuotteet sopivat herkälle iholle, eikä niihin ole lisätty hajusteita eikä väriaineita. Tiesitkö muuten, että juuri ne ovat tuotelupauksen kannalta vähiten tärkeät raaka-aineet?

5. Fiksut pakkaukset etikettiä myöten

Pakkauksen osuus uutuussarjan tuotteiden hiilijalanjäljestä on noin kolmannes. Pakkaamisessakin noudatetaan LV:n ”vähemmän on juuri sopivasti” -ideologiaa. Pakkauksissa on käytetty kiertotaloustuotteita, ja etiketit on valmistettu pääasiallisesti suomalaisesta mäntyöljystä.

6. Suomalainen juuriaan myöten

Uutuussarjan tuotteet ovat kotoisin Bernerin Heinäveden-tehtaalta, kuten suurin osa muistakin LV-tuotteista. Lähituotanto säästää valtavasti kuljetuskilometrejä ja työllistää suomalaisia. Kaikilla Suomessa valmistetuilla LV-tuotteilla on Avainlippu-merkki.

7. Kuka tarvitsee purnukkavuorta?

Uudessa Vahvistavassa kasvojenhoitosarjassa on vain neljä toisiaan täydentävää tuotetta. Siinä on kaikki tarpeellinen, etkä tarvitse perusihonhoitoosi muuta. LV on jo vuosia puhunut vähentämisen puolesta – asiasta, joka juuri nyt on trendikäs maailmalla.

8. Vinkki! Näin vaikutat itse – myös käyttötavoilla on väliä

Jos käytät puhdistusgeeliä ilman vettä, pienennät tuotteen hiilijalanjälkeä 50 prosentilla. Elinkaarilaskennassa selvisi, että lämpimän veden käytöllä on yllättävän suuri vaikutus tuotteen ympäristökuormaan.

Hakutulokset